Foto: Publicitātes attēls

Svētdien, 4. decembrī – Otrajā adventē, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina uz ģimenes dienu "Ziemassvētku brīnumu gaidot – Ticējumi un Pasakas muzejiskā ceļojumā". Ģimenes dienas programmā ir ekskursija "Ziemassvētku ticējumi un pasakas, ejot cauri Rīgas gadsimtiem", radošā darbnīca bērniem "Darinām Ziemassvētku apsveikuma kartītes un Sniegpārsliņas!", kā arī ģimenes dienas īpaši draudzīgā ieejas maksa.

Ģimenes dienas ekskursija "Ziemassvētku ticējumi un pasakas, ejot cauri Rīgas gadsimtiem" tiks piedāvāta pulksten 11, 13 un 15. Ekskursijas gaitā muzejpedagoģe Solvita Kokina mazos un lielos Ziemassvētku brīnuma gaidītājus vedīs ceļojumā pa Rīgas gadsimtiem muzeja ekspozīcijā, ļaujot sajust maģiskā ziemas saulgriežu mirkļa tuvošanos, stāstot gan pasakas, gan ticējumus un tradīcijas, kas saistītas ar Adventi, Saulgriežiem, Ziemassvētkiem un gadumiju.

Protams, ka gandrīz ikvienā ģimenē, gaidot Ziemassvētkus, notiek gatavošanās – telpu sakopšana, dekorēšana, apsveikumu un dāvanu darināšana vai gādāšana. Otrās adventes ģimenes dienas radošajā darbnīcā "Darinām Ziemassvētku apsveikuma kartītes un Sniegpārsliņas!" bērni varēs pagatavot gan dekorus, gan kartītes par iepriecinājumu pašiem un saviem mīļajiem cilvēkiem. Radošā darbnīca būs atvērta muzeja Kolonnu zālē no pulksten 11 līdz 16.30.

Kā stāsta muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Ingrīda Lukašēviča, muzeja ekspozīcijā var uzzināt īpašo Rīgas Ziemassvētku eglītes stāstu, kā arī ir aplūkojams unikāls eksponāts – akmens bumbiņa ar piekarcilpu, kas, iespējams, ir senākais atrastais Ziemassvētku eglītes rotājums Eiropā, darināts laika posmā no 17. līdz 18. gs.

Ģimenes dienas aktivitāšu apmeklētājiem muzejs dāvā īpaši draudzīgo Ģimenes dienas ieejas maksu: 1,42 eiro; skolēniem un pensionāriem 0,71 eiro; pirmsskolas vecuma bērniem – bez ieejas maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!