Foto: DELFI
Turpmāk pie novietnes "Gaiļezers" klienti auto varēs atstāt maksas autosstāvietās.

Kā liecina pieejamā informācija Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) mājaslapā, pie Neatliekamās medicīniskās palīdzības uzņemšanas ir izveidotas divas stāvvietas, kas bez maksas būs pieejamas pacientiem ar ierobežotām kustību iespējām.

Saskaņā ar vienošanos ar autostāvvietas apsaimniekotāju, pie ieejas slimnīcā būs vēl divas stāvvietas, kurās operators neprasīs samaksu par invalīdu autotransporta novietošanu, ja automašīnai būs likumdošanā noteiktie apzīmējumi.

Autostāvvietas apsaimnieko SIA "Cityparks Latvia". Kā skaidro BKUS, Bērnu slimnīcas novietne "Gaiļezers" atrodas uz vairāku īpašnieku zemes.

Slimnīcai nomas tiesības ir tikai uz to teritorijas daļu, uz kuras atrodas pašas ēkas, savukārt pieguļošā teritorija pieder privātai un juridiskai personai, kā arī pašvaldībai.

Kā liecina autostāvvietu apsaimniekotāja mājaslapā pieejamā informācija, maksas autostāvvietas darbu sākušas 26. septembrī.

Pacientu ar īpašām vajadzībām transportam ir izveidotas divas stāvvietas pie slimnīcas ieejas, kurās var novietot automašīnu bez maksas, ja tai ir likumdošanā noteiktie apzīmējumi (CSDD izsniegta invalīdu stāvvietu izmantošanas karte).

Iespējams iegādāties stundas un diennakts biļetes:

  • 1h – 1,20 eiro
  • 2h - 2,40 eiro
  • 24h – 4,00 eiro

Par spēkratu novietošanu autostāvvietā ir iespējams norēķināties:

  • skaidrā naudā un ar bankas kartēm "Mēness aptiekas" kasēs pie slimnīcas galvenās ieejas aptiekas darba laikā;
  • Priekšapmaksas veidā par sev vēlamo laiku vietnē: "Eparking.lv" , izvēloties autostāvvietu BKUS Gaiļezers.
  • izmantojot mobilo aplikāciju "Mobilly" apmaksas zonā "BG".

Sakarā ar to, ka turpinās juridisks strīds par Rīgas pilsētas būvinspekcijas galvenā būvinspektora 2016. gada 1. jūnijā saņemto atzinumu par biļešu automāta ekspluatācijas aizliegumu, autostāvvietas izmantošanas biļešu apmaksa skaidrā naudā un ar bankas kartēm veicama "Mēness aptiekas" kasēs pie slimnīcas galvenās ieejas aptiekas darba laikā.

Foto: Publicitātes attēls
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!