Foto: morgueFile
Ar dažādām radošām aktivitātēm, koncertu un sarunu par drošību Rīgas NVO namā, Laimdotas ielā 42, Rīgā, 1. jūnijā tiks atzīmēta Starptautiskā bērnu aizsardzības diena. Tie būs svētki bērniem, kas turklāt vēl ir mācību gada beigas un brīvdienu sākums.

Piedalīties aicināti gan bērni, gan viņu vecāki. Svētku pasākumi kā dāvana bērniem tiek rīkoti ar vairāku Rīgas nevalstisko organizāciju iniciatīvu.

Lai sagādātu prieku un dotu iespēju nokļūt ārpus ierastās vides, organizatori uz pasākumiem īpaši ielūdz bērnus no bērnu namiem.

Pulksten 12 durvis vērs radošās darbnīcas, kurās visi interesenti – lieli un mazi – varēs iesaistīties un ļaut vaļu iztēlei, lai radītu interesantas apsveikuma kartiņas, skaistas rotas no filca, krāsainus dzijas putniņus un veidot modernus zīmējumus ar hennu.

Turpinājumā, pulksten 13 sāksies koncerts, kurā uzstāsies deju skolas "Natali" dalībnieki Nataļjas Sibergas vadībā. Klātesošos sagaida atraktīvi deju priekšnesumi un kopīga deju mācīšanās.

Lai bērniem atgādinātu par drošību uz ielas, mājās, internetā, sākoties vasaras brīvlaikam, notiks saruna ar Rīgas pašvaldības policijas Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas vecāko inspektori Aiju Lilienfeldi. Tikšanās laikā kopīgi tiks pārrunāti svarīgākie drošības jautājumi un demonstrēta izglītojoša filma. Noslēgumā bērni saņems pārsteiguma dāvanas un nelielu cienastu.

Pasākumu rīko Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Projektu un sabiedrības integrācijas nodaļas Nevalstisko organizāciju atbalsta sektors sadarbībā ar Rīgas nevalstiskajām organizācijām - Latvijas Mazturīgo atbalsta biedrību "Dace", biedrību "Latvijas Sieviešu invalīdu apvienība "Aspazija"" un biedrību "Radošā apvienība "Sapnīca"".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!