Foto: DELFI Репортер
27. maijā Rīgā, Lucavsalas atpūtas parkā norisināsies vērienīgs vides un veselīgas atpūtas pasākums visai ģimenei – Zaļās jostas festivāls “Mēs par tīru Latviju!”. Pasākums rīkots Pasaules vides dienas ieskaņās, akcentējot videi draudzīgu un veselīgu dzīvesveidu, īpašu nozīmi pievēršot atkritumu šķirošanas un pārstrādes nozīmei.

Tā laikā, paralēli čaklāko makulatūras, izlietoto bateriju un nolietotās elektrotehnikas vācēju godināšanai un Latvijā populāru mūziķu priekšnesumiem, ikvienam apmeklētājam būs iespēja piedalīties bezmaksas radošajās darbnīcās un meistarklasēs, portālu "Cālis.lv" informēja pasākuma organizatori.

Festivāls "Mēs par tīru Latviju!" pirmos apmeklētājus gaidīs jau pulksten 10, kad uz atraktīvām vides izglītības spēlēm, paraugdemonstrējumiem un pašmāju ekoloģisko un videi draudzīgo produktu demonstrācijām aicinās vairāk nekā 40 vides organizācijas, uzņēmumi un zaļi domājošas institūcijas. Savukārt pulksten 12 ar organizatoru uzrunām tiks atklāta festivāla svinīgā programma, kurā klātesošos ar savām populārākajām dziesmām sveiks dziedātāji Lauris Reiniks un Samanta Tīna. Festivāls norisinās līdz pulksten 16, un dalība festivālā būs bez maksas.

Festivāla laikā tiks sumināti "Zaļā josta" izlietoto bateriju, makulatūras un nolietotās elektrotehnikas vākšanas konkursu "Tīrai Latvijai!" uzvarētāji, kas visa aizvadītā mācību gada laikā snieguši nozīmīgu ieguldījumu tīrākas vides veidošanā, dabas resursu taupīšanā un atkritumu apsaimniekošanas sistēmas attīstībā visā valsts mērogā.

"Mūsu rīkotajos otrreizējo izejvielu vākšanas konkursos ik gadu iesaistās aizvien vairāk bērnu no visas Latvijas," norāda "Zaļā josta" valdes priekšsēdētājs Jānis Lapsa, uzsverot, ka bērnu aktivitāte apliecina, ka jaunākā paaudze pārliecinoši atbalsta videi draudzīgu dzīvesveidu, turklāt konkursu motivēti, atkritumu šķirošanā iesaista visu ģimeni.

"Ik gadu, no mācību iestādēm pārstrādei izvedot vairākus tūkstošus tonnu otrreizējo izejvielu, varam būt pārliecināti, ka ejam pareizajā virzienā, lai padarītu Latviju par tīrāko valsti pasaulē," uzsver Lapsa, "un tas iespējams, tikai pateicoties mūsu visu līdzdalībai un izpratnei par atkritumu pārstrādes nozīmi. "Zaļā josta" ir lepna, ka mūsu valsts iedzīvotājiem rūp vides stāvoklis un mums ir tik lieliski partneri, ar kuru līdzdalību ik gadu attīrām vidi no atkritumu kalniem, pārvēršot tos vērtībās un saudzējot dabu un cilvēka veselību."

Plašāka informācija par festivāla "Mēs par tīru Latviju!" norisi, radošajām darbnīcām un iesaistītajām organizācijām atrodama Mājaslapā "Zalajosta.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!