Foto: Shutterstock

Interneta veikala "220.lv" īpašniece "Pigu grupa" un Polijas tiešsaistes tirgotājs "Morele.net" apvienojušies, lai stiprinātu abu e-komercijas uzņēmumu tirgus pozīcijas, informēja "Pigu.lt" komunikācijas nodaļas vadītāja Raimonda Strazdauskaite.

Viņa norādīja, ka jaunā partnerība ir balstīta uz sadarbību, kā arī "Pigu" un "Morele" grupas uzņēmumi stiprinās savas pozīcijas, daloties ar zināšanām un labās prakses piemēriem mārketingā, loģistikā, biznesa operācijās un uzņēmējdarbības automatizācijā.

Abu uzņēmumu vadība prognozē, ka nākamo piecu gadu laikā "Pigu" un "Morele" jaunizveidotās grupas kopējais gada apgrozījums sasniegs vienu miljardu eiro. Lai finansētu uzņēmumu izaugsmi, IT sistēmu integrāciju un attīstību, kā arī citus sadarbības projektus, investēs 13 miljonus eiro.

Kā ziņots, "Pigu" Lietuvā ir internetveikals "Pigu.lt", tās meitasuzņēmums Latvijā "Pigu Latvia" pārvalda internetveikalu "220.lv", bet meitasuzņēmums Igaunijā "DLB Trading" pārvalda internetveikalu "Kaup24.ee".

2016.-2017. finanšu gadā "Pigu" grupas konsolidētais apgrozījums bija 72,1 miljons eiro, bet konsolidētā tīrā peļņa - 551 000 eiro.

"Morele.net" ir Polijas e-komercijas tirgus līderis IT un sadzīves elektronikas izplatīšanā. Uzņēmums dibināts 2000. gadā. Patlaban kompānija piedāvā vairāk nekā vienu miljonu preču un tas ir lielākais elektronikas preču tiešsaistes veikals.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!