Foto: Reuters/Scanpix
Pateicoties veiksmīgi saskaņotiem veterinārajiem sertifikātiem, šogad Latvijas dzīvnieku izcelsmes produktu ražotājiem ir iespēja savu produkciju eksportēt uz vairākiem jauniem tirgiem, informēja Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD).

PVD šogad ir saskaņojis sertifikātus gatavo gaļas produktu, zvejas produktu, kā arī piena un piena produktu eksportam uz Kongo, piena un piena produktu eksportam uz Argentīnu un Čīli, olu produktu, mājputnu gaļas un gaļas produktu eksportam uz Honkongu, kā arī mājputnu gaļas eksportam uz Serbiju.

Zvejas, piena un piena produktu kravu ievešanai Kongo, kā arī mājputnu gaļas un gaļas produktu kravu ievešanai Honkongā nepieciešams saņemt attiecīgās importētājvalsts ievešanas atļauju.

Pienu un piena produktus uz Argentīnu un Čīli var eksportēt tie uzņēmumi, kas iekļauti attiecīgās valsts kompetentās iestādes atzīto uzņēmumu sarakstā un izpilda importētājvalsts attiecīgās nozares normatīvo aktu prasības.

PVD informēja, ka līdz šim piena produktu eksportam saskaņoti sertifikāti ar 37 valstīm, zvejas produktu eksportam saskaņoti sertifikāti ar 29 valstīm, dažādu sugu dzīvnieku gaļas produktu eksportam - ar 18 valstīm un Muitas ūnijas valstīm, bet olu produktu eksportam - ar 13 valstīm un Muitas ūnijas valstīm.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!