Foto: F64

Piesaistot Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu Ventspilī par 1 323 925 eiro tiks izbūvēti jauni siltumtīkli, kuru kopējais garums būs 2,8 kilometri, informēja "Ventspils siltums" sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Altenburga.

Lai paaugstinātu siltumapgādes sistēmas efektivitāti turpmāko divu gadu laikā Ventspilī kopumā tiks izbūvēti 11 jauni siltumtīkli.

Siltumtīklu izbūve notiks no Rīgas ielas līdz teātra namam "Jūras vārti" Krišjāņa Valdemāra ielā, Lāčplēša ielā 1, Rūpniecības ielā 1 un Rūpniecības ielā 2, Ūdens ielā 6, Kuldīgas ielā 13, Strazdu ielā 5, kā arī Sarkanmuižas dambī 28, Vasarnīcu ielā 9, 14 un 20, Līvu ielā 2.

Projekts paredz arī siltumtīklu maģistrāles izbūvi no Vidumupītes pieslēguma līdz Lāčplēša ielas pieslēgumam.

Projekta gaitā jau izbūvēts siltumtrases posms 120 metru garumā, kā rezultātā ēkām Ganību ielā 30 un Ganību ielā 32 būs iespēja saņemt centralizētu siltumapgādi.

Lai arī šobrīd būvniecības darbi Ganību ielā jau ir noslēgušies un abi objekti pieslēgti centralizētai siltumapgādes sistēmai, tomēr vēl kādu brīdi Ganību ielas posmā no Pētera ielas līdz Pāvila ielai turpināsies gājēju ietvju seguma un zaļās zonas atjaunošanas darbi, piebilda Altenburga.

Savukārt oktobrī "Ventspils siltums" parakstīja būvdarbu līgumu ar SIA "Ostas celtnieks" par jaunu siltumtīklu būvniecību Krišjāņa Valdemāra ielā. Būvniecības projekta pirmajā kārtā līdz nākamā gada 30. septembrim jauni siltumtīkli tiks izbūvēti posmā no Rīgas ielas līdz teātra namam "Jūras vārti" Krišjāņa Valdemāra ielā. Plānotās būvdarbu izmaksas ir 372 001 eiro.

Par būvuzraudzības pakalpojumu sniegšanu šim objektam līgums noslēgts ar SIA "Geo Consultants", kas savus pakalpojumus apņēmies sniegt 8058 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!