Foto: LETA

Saistībā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padomes 06.11.2018 pieņemto lēmumu par soda uzlikšanu, AS "Grindeks" informē, ka tai objektīvu apstākļu dēļ nevar piekrist un izmantos savas likumā noteiktās tiesības tā pārsūdzēšanai, jo 2017. gada pārskata publicēšanas termiņa pārsniegšana par piecām dienām notikusi ne AS "Grindeks" vainas dēļ, par ko FKTK un "Nasdaq Riga" tika vairākkārtīgi rakstveidā informētas.

Jāatgādina, ka FKTK padome 06.11.2018 pieņēma lēmumu piemērot akciju sabiedrībai "Grindeks" soda naudu 10 000 eiro apmērā par Finanšu instrumentu tirgus likuma prasību pārkāpumu. Šāds sods tiek piemērots, jo kapitālsabiedrība likumā noteiktajā termiņā un kārtībā neizplatīja 2017. gada pārskatu kopā ar zvērināta revidenta ziņojumu.

"Grindeks" ir starptautisks farmācijas uzņēmums, kura galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. "Grindeks" koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Slovākijā; pārstāvniecības atvērtas 11 valstīs.

"Grindeks" specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo, pretvēža medikamentu un gastroenteroloģisko līdzekļu terapeitiskajās grupās. Uzņēmuma produktu klāstu veido oriģinālprodukti "Mildronāts" (meldonijs) un "Ftorafur" (tegafūrs), patentbrīvie medikamenti, uztura bagātinātāji, kā arī aktīvās farmaceitiskās vielas.

2017. gadā uzņēmuma produkcija eksportēta uz 77 valstīm un veidoja 92,5% no kopējā apgrozījuma. Nozīmīgākie "Grindeks" tirgi ir Eiropas Savienības valstis, Krievija un pārējās NVS valstis, ASV, Kanāda, Japāna un Vjetnama.

Lai palielinātu ražošanas jaudas un uzlabotu infrastruktūru, pēdējo 15 gadu laikā uzņēmums ir realizējis virkni vērienīgu investīciju projektu, investējot attīstībā gandrīz 100 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!