Foto: LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome 6. novembrī pieņēma lēmumus piemērot akciju sabiedrībai "Grindeks" soda naudu 10 000 eiro apmērā un akciju sabiedrībai "Rīgas kuģu būvētava" soda naudu 5 000 eiro apmērā par Finanšu instrumentu tirgus likuma prasību pārkāpumiem.

"Grindeks" šāds sods tiek piemērots, jo kapitālsabiedrība likumā noteiktajā termiņā un kārtībā neizplatīja 2017. gada pārskatu kopā ar zvērināta revidenta ziņojumu.

Savukārt "Rīgas kuģu būvētavai" šāds sods piemērots, jo kapitālsabiedrība likumā noteiktajā termiņā un kārtībā neizplatīja 2017. gada pārskatu kopā ar zvērināta revidenta ziņojumu, finanšu informāciju par 2018. gada pirmajiem trim pārskata gada mēnešiem, kā arī starpperiodu pārskatu par 2018. gada pirmajiem sešiem pārskata gada mēnešiem.

Abos gadījumos piemērotā soda nauda tiks ieskaitīta valsts budžetā.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šā gada 28. maijā ir ierosinājusi "Rīgas kuģu būvētavas" tiesiskās aizsardzības procesa lietu.

Kuģu būves un remonta uzņēmuma "Rīgas kuģu būvētava" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 12,853 miljonu eiro apmērā, kas ir par 38,1% mazāk nekā 2016. gadā, kā arī kompānija cietusi zaudējumus 308 216 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš, liecina biržai "Nasdaq Riga" iesniegtais gada pārskats. Kompānijas revidenta atzinums par 2017. gada pārskatu ir ar iebildēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!