Foto: Shutterstock

Piena pārstrādes uzņēmums AS "Smiltenes piens" plāno ieguldīt gandrīz miljonu eiro tehnoloģiskajā aprīkojumā, liecina Informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Kompānijas tehniskais direktors Normunds Liniņš sacīja, ka "Smiltenes piens" plāno panākt pēc iespējas lietderīgāku darba laika izmantošanu, kā arī automatizēt atsevišķus ražošanas procesus, kur iepriekš bija nepieciešams cilvēku roku darbs, lai attiecīgie darbinieki varētu pievērsties darbiem, kuru tehnoloģijas vēl nav izmantojamas.

Tāpat viņš piebilda, ka investīciju projektā plānots nedaudz palielināt ražošanas jaudas.

Informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā liecina, ka "Smiltenes piens" plāno iegādāties un uzstādīt divas jaunas tvaika katlu mājas ar nepieciešamo papildu aprīkojumu par attiecīgi 300 000 eiro un 200 000 eiro. Tāpat kompānija plāno iegādāties automātisko divjoslu rotējošo trauciņu pildīšanas iekārtu par 250 000 eiro un divas siera bloku vakuumēšanas iekārtas - katru par 100 000 eiro. Pretendenti piedāvājumus var iesniegt līdz šā gada 15. novembrim.

Pēc Liniņa teiktā, modernizācijas plāna īstenošanai plānots piesaistīt Eiropas Savienības Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) finansējumu pasākuma "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" apakšpasākumā "Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē". Tehnoloģiskās iekārtas plānots iegādāties un uzstādīt līdz nākamā gada 30. decembrim.

Tāpat Liniņš sacīja, ka tuvākajā laikā kompānija varētu izsludināt vēl kādu iepirkumu par iekārtu iegādi.

Jau vēstīts, ka "Smiltenes piens" pagājušajā gadā strādāja ar 17,869 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 0,1% - līdz 818 472 eiro.

Kompānija "Smiltenes piens" reģistrēta 1993. gadā, un tās pamatkapitāls ir 472 962 eiro. Informācija "Firmas.lv" liecina, ka uzņēmums pieder 40 fiziskām personām, kā arī divām juridiskām personām. "Smiltenes piens" ražo sierus, kā arī pienu, kefīru, sviestu, skābo krējumu, saldo krējumu, vājpiena un pilnpiena biezpienu, dažādus biezpiena desertus un citus produktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!