Foto: DELFI

Vērienīgā vēja parka Zemgalē ieceres autori SIA "Eolus" pārliecinājuši dabas draugus un pētniekus, saņemot pozitīvu ietekmes uz vidi novērtējumu, savukārt iedzīvotāji aizvien turas frontes otrā pusē, asi iebilstot pret ieplānotajām turbīnām. Intervijā portālam "Delfi" kompānijas valdes loceklis Gatis Galviņš stāsta par komunikāciju ar vietējiem, kā arī iezīmē precīzākas iecerētā projekta aprises.

Kompānija saņēmusi labvēlīgu ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojumu, tajā ornitologi ieteikuši turbīnu skaitu samazināt vien par četrām, līdz 47. "Mēs aizvien esam ieceres stadijā. Esam noskatījuši teritoriju. Esam saņēmuši novērtējumu un iesnieguši to Vides pārraudzības birojā uz apstiprināšanu. Mūsu līdzšinējā pieredze Zviedrijā liecina, ka ziņojumā nekādām kļūdām nevajadzētu būt," sacīja uzņēmuma pārstāvis. Atbilde no biroja par iespēju projektu turpināt, visticamāk, pienāks decembra laikā, prognozē Galviņš.

"Eolus" plānos paredzēts uzstādīt 51 vēja turbīnu, kopējās investīcijās projektam atvēlot aptuveni 250 miljonus eiro. Līdz šim ar ambiciozo plānu kalšanu veicies dažādi: no vienas puses saņemts pozitīvs ietekmes uz vidi novērtējums, no otras – aizvien nav izdevies pārliecināt vietējos iedzīvotājus, ka lielās turbīnas nesagandēs to dzīves.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!