Foto: Publicitātes foto
Latvijas apakšveļas nozarē 95% no visa saražotā tiek eksportēts. Nozares apgrozījums 2017. gadā sasniedza vairāk nekā 35 miljonus eiro, turklāt tieši Liepājas uzņēmumi veidoja 60% no tā. Pilsētā ir vairāk nekā 50 apakšveļas ražotāju.

Apakšveļas nozarē 95% saražotā eksportē, turklāt Eiropas valstu vidē tikai Francija pārspēj Latviju apakšveļas ražotāju skaitā. Latvijā darbojas vairāk nekā 1600 tekstilkompānijas, kurās ir nodarbināti apmēram 13 tūkstoši cilvēku.

No Latvijas pilsētām līderis šajā jomā ir Liepāja, kas vēsturiski veidojusies kā apakšveļas ražošanas lielpilsēta, jo 20. gs. septiņdesmitajos gados Liepājā tika uzbūvēta viena no lielākajām Latvijas apakšveļas ražotnēm "Lauma", kas veicinājusi nozares uzplaukumu reģionā.

"Liepāja ir pilsēta, kurā ik dienu top neizsakāmi daudz lietu – sākot no smalkas mežģīņu veļas līdz koģenerācijas stacijām, lidmašīnu angāriem un betona paneļiem. Tekstilnozare gan vēsturiski, gan arī šodien ir viens no pilsētas ražošanas stūrakmeņiem, kas nodrošina ar darbavietām vairāk nekā 2300 liepājnieku un ik gadu saražo ap 10 miljoniem krūšturu," stāsta Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Ņemot vērā nozares nozīmību gan valsts, gan arī starptautiskajā līmenī, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar Liepājas pilsētas pašvaldību organizē jau 4. apakšveļas nozares uzņēmēju forumu, kurā divu dienu garumā dalībnieki iepazīsies ar jaunākajām apakšveļas ražošanas tendencēm Latvijā un pasaulē, vērtēs labākos tirdzniecības un eksporta risinājumus, kā arī iezīmēs nozares nākotnes iespējas. 4. apakšveļas nozares biznesa forums pulcēs ne tikai apakšveļas ražotājus, bet arī ārvalstu iepircējus, kas ir ieinteresēti importēt Latvijā radītos tekstilizstrādājumus un veidot jaunu sadarbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!