Foto: LETA

Pēdējos piecos gados "Skonto" grupas uzņēmumu attīstībā kopumā ir investēti aptuveni 35 miljoni eiro, sacīja "Skonto" grupas īpašnieks Guntis Rāvis.

"Protams, ir dažas lietas, ko vēlamies uzlabot, bet visas galvenās paplašināšanas, modernizācijas un rekonstrukcijas jau ir paveiktas iepriekšējos piecos gados. Tādējādi esam ļoti labi sagatavojušies šim brīdim, kad ir daudz pasūtījumu," stāstīja Rāvis.

Viņš norādīja, ka attīstībā tika ieguldīti ļoti lieli līdzekļi. Tika rekonstruēta rūpnīca Tukumā, iegādāta modulāro celtniecības bloku ražotne Ventspilī, nopirktas jaunas iekārtas gan dzelzsbetona konstrukciju rūpnīcai, gan fasāžu rūpnīcai, gan līmēto kokmateriālu rūpnīcai.

"Nākamajos gados vēl ir plānotas investīcijas, bet tie vairs nebūs desmiti miljonu," skaidroja Rāvis.

Uzņēmējs norādīja, ka pagaidām nav plānota kādu ražotņu atvēršanu ārvalstīs, lai gan lielākā daļa pasūtījumu ir ārzemēs.

"Grupai ir bāze Londonā - materiālu noliktava, kur daļēji tiek veikta apstrāde arī no Latvijas atsūtītajai produkcijai. Domāts par ražotni ārvalstīs ir, taču Latvijā esošo ražotņu jaudas ir pietiekami lielas. Piemēram, ja "Skonto Prefab" ražotu dzelzsbetona konstrukcijas tikai Latvijas tirgum, tad uzņēmums būtu noslogots tikai par kādiem 15%. Grupas uzņēmumi ir daudz par lielu Latvijai, vietējā tirgus vajadzības varētu nosegt ar kādiem 20% jaudas," sacīja Rāvis.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā grupas uzņēmumu apgrozījums bija 200 miljoni eiro, šogad plānotais ir ap 250 miljoniem eiro. Savukārt 2019. gadā grupas uzņēmumu kopējam apgrozījumam jābūt ap 300 miljoniem eiro, vairāk nekā puse no šī apjoma tiks radīta ārvalstu tirgos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!