Foto: Shutterstock
Piena pārstrādes uzņēmums AS "Cesvaines piens" plāno ieguldīt apmēram 1,5 miljonus eiro ražotnes modernizācijā, iegādājoties jaunas iekārtas un tehnisko aprīkojumu, sacīja kompānijas tehniskais direktors Ervīns Urbāns.

"Plānojam uzlabot esošo ražošanas procesu, modernizēt ražošanu. Iegādāsimies arī papildu iekārtas, lai paplašinātu sieru sortimentu," teica Urbāns, piebilstot, ka attiecīgā sortimenta produkciju uzņēmums realizē gan vietējā tirgū, gan ārvalstīs.

Viņš piebilda, ka iekārtas plānots iegādāties un uzstādīt pakāpeniski līdz 2020. gadam, piesaistot arī Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējumu. Ražošanas jaudas tādējādi nav iecerēts palielināt.

Informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā liecina, ka "Cesvaines piens" plāno iegādāties un uzstādīt siera suliņu pārstrādes iekārtu sistēmu, siera vakuumiepakošanas līniju, siera gabalgriežamo mašīnu, siera šķēlētāju, siera nogatavināšanas stalažas ar plauktiem, aukstumiekārtu, elektrisko sānisko krautņotāju, laboratorijas aprīkojumu siera kvalitātes noteikšanai, apaļu formu siera masas formēšanai, pārvietojamos siera nogatavināšanas konteinerus un tvaika katlumāju.

Pretendenti iekārtu piegādei un uzstādīšanai aicināti pieteikties tuvāko nedēļu laikā - ar konkrētiem datumiem iespējams iepazīties Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Cesvaines piens" pagājušajā gadā strādāja 11,514 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,7% vairāk nekā gadu iepriekš, taču kompānija cieta zaudējumus 67 842 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

"Cesvaines piens" izveidots 1997. gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,287 miljoni eiro. "Cesvaines piena" kapitālā patiesā labuma guvējs, pēc "Firmas.lv" datiem, ir Kristaps Zālītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!