Foto: Publicitātes attēli
Trešdien "Luminor" paziņoja par 350 miljonu eiro vērtu trīsgadīgo obligāciju emitēšanu, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma pārstāvji.

Šajā darījumā piedalās investori no Baltijas un Ziemeļvalstīm, kā arī Lielbritānijas, Vācijas, Francijas un Polijas, ar kuriem "Luminor" vadība vairākas nedēļas risināja sarunas par šo trīsgadīgo aizņēmumu. Kopumā obligācijas ir iegādājušies investori no 14 valstīm.

Investori vēlējās iegādāties piedāvātos vērtspapīrus pat vairāk nekā par 400 miljoniem eiro, kas ļāva "Luminor" panākt izdevīgus nosacījumus tam nepieciešamajam aizņemšanās apjomam jeb 350 miljoniem eiro. Darījuma labvēlīgu norisi veicināja nesen piešķirtais kredītreitingu aģentūras "Moody's" Provizoriskais prioritārais nenodrošinātais (MTN) reitings Baa2 līmenī, kas ierindo "Luminor" vērtspapīrus zema riska investīciju kategorijā.

Obligācijas emitējusi "Luminor" banka Igaunijā, jo notiekošā pārrobežu apvienošanās procesa rezultāts būs viena banka ar galveno biroju Igaunijā un filiālēm Latvijā un Lietuvā. Apvienošanās noslēdzošais solis plānots 2019. gada janvārī.

"Tas, ka "Luminor" var izlaist obligācijas 350 miljonu eiro apmērā, piesaistot vairāk nekā 40 investorus no dažādām Eiropas valstīm, ir apliecinājums gan bankas panākumiem un biznesa izaugsmei, gan reģiona potenciālam kopumā," komentē "Luminor" vadītājs Erki Rāzuke.

Investīciju apjoms apliecina, ka "Luminor" ir finansiāli spēcīgs finanšu partneris un interesanta ieguldījumu iespēja gan Baltijas, gan starptautiskajiem investoriem. Obligāciju emisijai būs labvēlīga ietekme gan uz Igaunijas, gan Baltijas kopējo kapitāla tirgu.

"Šis ir nozīmīgs solis, lai kļūtu par neatkarīgu vietēju finanšu partneri Baltijas valstīs," papildina Rāzuke.

Kā iepriekš vēstīts, "Luminor" paziņojis par jaunas stratēģiskas korporatīvās partnerības uzsākšanu ar konsorciju, kura vadībā būs pasaules vadošais investīciju fonds "Blackstone Group L.P." ("Blackstone"), kas iegādāsies 60% "Luminor" akciju un kļūs par līdzīpašnieku līdzšinējiem akcionāriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!