Foto: Publicitātes attēli
"Mr.Plūme sidra darītava" no Jumpravas izcīnījusi zelta medaļu jeb 1. vietu starptautiskā sidru konkursā Astūrijā, Spānijā, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Atzinība gūta konkursa "SISGA 2018 - Salon Internacional de les Sidres de Gala"- pussauso sidru kategorijā ar negāzēto, pussauso ābolu sidru "Mr.Plūme".

Konkurss ir liela mēroga, starptautisks, kurā tika pārstāvētas 17 valstis - ASV, Francija, Lielbritānija, Spānija, Vācija, Holande, Japāna, Itālija, Somija u.c., kopumā ap 150 dažādi ābolu sidri. Atšķirībā no citiem, līdzīgiem konkursiem, kur medaļas iegūst sasniedzot noteiktu punktu skaitu, šeit katrā dzērienu kategorijā ir tikai viena pirmā, otrā un trešā vieta, kas padara sasniegumu vērā ņemamu, norāda sidrdaris Māris Plūme.

"Jāteic, spāņi bija ļoti pārsteigti pozitīvā nozīmē, pārsteigti par mazu valsti Latviju, kurai nav nekādu sidra darīšanas tradīciju un sentēvu receptes, un mūsu dzērieniem, kas pēc žūrijas un organizatoru teiktā esot izcēlušies uz citu fona ar savu kvalitāti, oriģinalitāti. Un šeit mēs tiešām konkurējām ar daudziem zināmiem pasaules sidra zīmoliem kā "Angry Orchard" no ASV, "Hogan's cider" no Lielbritānijas u.c. ražotājiem un valstīm, kur sidra darīšanai ir simtiem gadu sena vēsture, tradīcijas, receptes, piemeklētas ābolu šķirnes", stāsta Plūme.

"Zelta medaļa konkursā Spānijā ir kā atalgojums par mūsu ilgo, smago darbu vairāku gadu garumā. Šī atzinība ir pierādījums ka jābūt drosmīgiem, jātic savai idejai un produktam," viņš turpina.

Plūme ir pārliecināts, ka ar laiku noteikti attīstīsies noteikts Latvijas sidru stils. Vai tas pasaules mērogā tiks saprasts kā Latvijas vai kā Baltijas sidra stils jau būšot atkarīgs no ražotājiem pašiem.

"Potenciāls mums ir liels, to nedrīkstam nenovērtēt. Esam, tā teikt, jaunā sidra pasaule. Varam atļauties būt drosmīgāki nekā angļi, francūži vai spāņi, kurus tradīcijas bieži vien ierobežo. Uz pasaules fona esam jaunums, oriģināli, izceļamies ar unikalitāti", piemetina Plūme.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!