Bioloģiskās brokastu pārslas "MILZU!" ir zināmas kā vienīgās, kuras tiek ražotas tepat Latvijā. Ne tikai pārslas ir bioloģiski ražotas, bet arī iepakojums ir bioloģiski izstrādāts, kas šobrīd tirgū spēlējot lielu lomu.

"Delfi" jau ziņoja, ka Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) četrpadsmito gadu pēc kārtas izcels un apbalvos veiksmīgākos Latvijas eksporta un inovāciju sasniegumus, izsludinot konkursu "Eksporta un inovācijas balva 2018". Pieteikšanās šā gada balvai jau sākusies, tāpēc piedāvājam ieskatu pērnā gada laureātu biznesa ikdienā.

Uzņēmuma ražotne atrodas Kuldīgā un tā produkcija veikalu plauktos pieejama jau ceturto gadu. "MILZU!" preču zīmi uzņēmumam ir radījuši bērni, bet bioloģisko recepti viņu mammas. Uzņēmuma izveidotājs Enno Ence uzskata, ka nozīmīgi ir runāt ar pašu patērētāju, lai izzinātu viņa vēlmes un lai tām pielāgotu produkciju, kas pēcāk arī sekmē produkta pārdošanu. Strādājot pie idejas Ences galvenā doma bijusi nekonkurēt ar vietējo Latvijas ražotāju, bet gan aptvert ārzemju pārtikas ražotāja segmentu, kas netiek ražots Latvijā.

Latvijas krīzes laikā uzņēmuma "MILZU!" dibinātājs kopā ar sievu nolēma, ka jaunas, skaistas mājas vietā, personīgos ģimenes iekrājumus investēs uzņēmumā. Ticība savam uzņēmumam ir atmaksājusies, šo četru gadu laikā MILZU! ir bijis ne tikai Latvijas mīlētāko zīmolu topā, bet arī ieguvis daudz, dažādus citus apbalvojumu.

Ence uzskata, ka veiksmīgam eksportam ir svarīgi domāt un rūpēties par klientu, tāpēc uzņēmumam "MILZU!" ir divi biroji - Kuldīgā un Rīgā. "Mums ir milzu plāni!". Turpmākais "MILZU!" mērķis ir dubultot apgrozījumu, bet pašlaik tas apkalpo 15 eksporta tirgus un Latvijā spēj aizstāt importa produktus," stāsta Ence.

Uzņēmums savas darbības laikā ir ieguvis dažādus augstus apbalvojumus, kā piemēram, 2014. gadā "Gada preču zīme Latvijai" un 2015. gadā 1. vieta "Eksporta un inovācijas balva" nominācijā "Importa aizstājējprodukts", kas ne tikai izceļ viņu augstvērtīgās produkta īpašības, bet arī palīdz eksporta tirgū.

Noklausies arī "Magnetic Latvia" podkāstu ar Enno Enci:
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!