Foto: AFP/Scanpix/LETA
Izsolē Edinburgā pārdošanā nonākusi unikāla un reta skotu viskija "Macallan 1926" pudele, kas nosolīta par 1,1 miljonu dolāru, tā labojot līdzšinējo pasaules rekordu, paziņojuši izsoļu rīkotāji "Bonhams".

Dzēriena unikalitāti nodrošina ne tikai tā vecums, bet arī īpaša etiķete. Pagājušā gadsimta 80. gados "Macallan" uzaicināja divus slavenus popārta māksliniekus, itāli Valerio Adami un angli Pīteru Bleiku, izveidot īpašas etiķetes 24 viskija pudelēm, katram atvēlot pa 12 pudelēm.

Konkrēto "Macallan Valerio Adami 1926" nosolīja kāds privāts kolekcionārs, kurš izolē piedalījās telefoniski un vēlējās palikt anonīms.

"Macallan 1926" viskijs tika destilēts 1926. gadā un turēts mucā līdz 1986. gadam, kad to iepildīja kopumā 24 pudelēs. Šobrīd nav precīzi zināms, cik "Macallan 1926" pudeļu ir atlicis. Dzēriena neticamo vērtību nodrošina ne tik daudz saturs, cik izskats, — bez Adami etiķetes radījis arī britu mākslinieks Pīters Bleiks, kurš ir līdzautors "The Beatles" albuma "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" vāciņam.

Izdevums "Men's Health" gan norāda, ka šis viskija cenas rekords varētu nenoturēties ilgi, jo 13. oktobrī "Sotheby's" izsolē tiks piedāvāts Pītera Bleika parakstīts "Macallan Peter Blake 1926" eksemplārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!