Foto: Publicitātes foto

VAS "Latvijas dzelzceļš" meitassabiedrība SIA "LDz Loģistika" 1. oktobrī Baltkrievijā parakstīja vēsturisku sadarbības līgumu ar "China Merchants CHN BLR Kommerčeskaja i Logističeskaja Kompanija", kas ir vadošo Ķīnas investoru pārstāvniecība industriālajā parkā "Lielais akmens".

Līgums paredz sadarbību kravu pārvadājumu organizēšanā Latvijas virzienā, nodrošinot konkurētspējīgu ātrumu un kvalitāti.

"Gadu desmitiem esam veidojuši un pēdējā gada laikā īpaši attīstījuši sadarbību ar Baltkrievijas dzelzceļu – tās ietvaros šogad izveidots un arvien aktīvāk tiek izmantots kravas ekspresvilciens "Minska-Rīga", kurš jau pārvadājis vairāk nekā 120 sastāvu. Tomēr uz partnerību ar baltkrievu kolēģiem raugāmies ne tikai divpusējās sadarbības formātā, bet pēdējos gados esam ieguldījuši lielu darbu attiecību izveidē ar kaimiņvalstī topošā industriālā parka "Lielais akmens" attīstītājiem, kuru darbība nākotnē nodrošinās stabilu kravu plūsmu. Šonedēļ noslēgtais līgums paver jaunas sadarbības perspektīvas un apstiprina LDz prezidenta savulaik teikto, ka Austrumāzijas kravas Latvijai ir daudz tuvāk, nekā esam ieraduši domāt," pēc līguma parakstīšanas norādīja "LDz Loģistika" valdes priekšsēdētājs Gundars Ābols.

Noslēgtā vienošanās paredz ne tikai savstarpēji izdevīgu preču un pakalpojumu tarifu piemērošanu un sadarbību "Lielā akmens" projekta ietvaros, bet arī kravu pārvadājumu attīstību no Latvijas uz Ķīnu un no Ķīnas uz Latviju, kā arī tranzītpārvadājumu attīstību, izmantojot multimodālus transporta pakalpojumus.

"China Merchants Group" ir viena no vadošajām Ķīnas investīciju uzņēmumu grupām un viens no sešiem "Lielā akmens" investoriem.

VAS "Latvijas dzelzceļš" ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī sešas meitas sabiedrības – AS "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, SIA "LDZ Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums SIA "LDZ infrastruktūra", ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums SIA "LDZ ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums SIA "LDZ apsardze", kā arī loģistikas uzņēmums SIA "LDZ Loģistika".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!