Foto: DELFI

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) no pirmdienas uz robežas pastiprināti pārbaudīs no Ķīnas un Baltkrievijas ievesto preču pārvadājumos izmantoto koksnes iepakojamo materiālu, lai nepieļautu augiem kaitīgo organismu ievešanu un izplatīšanos Eiropas Savienībā (ES), pavēstīja dienestā.

To paredz Eiropas Komisijas (EK) lēmums par preču pārvadājumos izmantotā koksnes iepakojamā materiāla kontroli no Ķīnas un Baltkrievijas, kas stājās spēkā šodien.

PVD iepriekš informēja, ka visbiežāk koksnes iepakojamo materiālu, izmanto precēm, kuras uzkrauj un glabā atklātā vidē, piemēram, granīts, malka, bruģakmeņi, tehnika, celtniecības materiāli. Ievedot minētās preces no Ķīnas un Baltkrievijas, turpmāk komersantam par to iepriekš jāziņo PVD kontroles punktam, caur kuru paredzēts kravu ievest. Komersantam ir jānodrošina piekļuve koksnes iepakojamam materiālam, kā arī jāsedz izmaksas, kas rodas kontroles procesā.

EK lēmumu par pastiprinātiem kontroles pasākumiem pieņēma, ņemot vērā valstu kontroles dienestu līdzšinējos pārbaužu rezultātus un konstatētos pārkāpumus no Ķīnas un Baltkrievijas ievestajam koksnes iepakojamajam materiālam.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!