Foto: LETA

Lai nepieļautu augiem kaitīgo organismu ievešanu un izplatīšanos Eiropas Savienības (ES) teritorijā, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) turpmāk uz robežas pastiprināti pārbaudīs preču pārvadājumos izmantoto koksnes iepakojamo materiālu, kas tiek ievests no Ķīnas un Baltkrievijas, portālu "Delfi" informēja PVD.

To paredz Eiropas Komisijas (EK) lēmums par preču pārvadājumos izmantotā koksnes iepakojamā materiāla kontroli no Ķīnas un Baltkrievijas, kas stāsies spēkā šā gada 1. oktobrī.

Lēmuma pielikumā ir minētas preču grupas, kuru uzglabāšanā un pārvadāšanā visbiežāk tiek izmantots koksnes iepakojamais materiāls. Galvenokārt tās ir preces, kas tiek krautas un arī glabātas atklātā vidē, piemēram, granīts, malka, bruģakmeņi, tehnika, celtniecības materiāli un citi.

Ievedot no Ķīnas un Baltkrievijas lēmuma pielikumā minētās preces, komersantam par to iepriekš jāziņo tam PVD kontroles punktam, caur kuru paredzēts ievest kravu, kā arī ir jānodrošina piekļuve koksnes iepakojama materiālam un jāsedz izmaksas, kas rodas kontroles procesā.

Lēmumu par pastiprinātiem kontroles pasākumiem EK pieņēma, ņemot vērā valstu kontroles dienestu līdzšinējos pārbaužu rezultātus un konstatētos pārkāpumus no Ķīnas un Baltkrievijas ievestajam koksnes iepakojamajam materiālam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!