Foto: Publicitātes foto
Vērienīgās tehnoloģiju izmaiņas tuvākajā nākotnē novedīs pie tā, ka nevis kapitāls vai dabas resursi, bet gan inovācijas un cilvēku izdoma stimulēs ekonomisko izaugsmi.

Rūpniecība 4.0, tāpat kā Lietu internets, ir jauna pieeja visu cilvēku lietu īpašību, kā arī to ražošanas un patērēšanas metožu noteikšanai.

Tas ir daudz vairāk kā tikai saiknes izveide starp mehānismiem un produktiem ar interneta starpniecību.

Tiek prognozēts, ka līdz 2025. gadam 75,4 miljardi priekšmetu tiks pievienoti rūpnieciskajam internetam un automatizācija daļēji novērsīs uzņēmumu vajadzību pēc zemu kvalificēta darba spēka, toties radīsies nepieciešamība pēc augstākas kvalifikācijas darbiniekiem, kas spētu uzraudzīt un vadīt procesus.

Rūpniecība 4.0 vai ceturtā rūpnieciskā revolūcija ieguvusi savu nosaukumu 2011. gadā, vācu uzņēmēju, politiķu un zinātnieku kopīgas iniciatīvas rezultātā, kas apzīmēja šo parādību kā "Vācijas apstrādes rūpniecības konkurētspējas paaugstināšanu, izmantojot pastiprinātu "kiberfizikālo sistēmu" vai CPS integrāciju rūpnieciskajos procesos". Vācijas piemēram sekoja ASV, izveidojot Rūpnieciskā interneta konsorciju (Industrial Internet Consortium), kuru vada tādi rūpniecības līderi kā GE, AT&T, IBM un "Intel", un Japāna, izveidojot Industriālās vērtības ķēdes iniciatīvu (Industrial Value Chain Initiative).

Vācu koncepcija pakāpeniski iekaro visu pasauli, uzsverot, ka galvenais Rūpniecības 4.0 ekonomiskais potenciāls slēpjas tās spējā paātrināt lēmumu pieņemšanas un adaptācijas korporatīvos procesus.

Rūpniecība 4.0:

1. Produktu un resursu ražošanas decentralizācija, kā arī elastīgāka ražošanas mēroga vadība ar mērķi samazināt izmaksas.

2. Pilnīga mākslīgā intelekta funkciju piešķiršana visām lietām, ikvienas lietas pārvēršana patērētājā un informācijas avotā. Aktīva "gudro" lietu dalība sevis pašu konstruēšanā, radīšanā un remontā.

3. Pakalpojumu automatizācija, masveidā pielietojot mākslīgo intelektu.

4. Cilvēka līdzdalības samazināšana lietu savstarpējā mijiedarbībā.

5. Institūtu un infrastruktūras, kas paredzēta paplašinātās realitātes un tās protokolu saziņai ar "gudrajām" lietām un ierīcēm, radīšana.

6. Strauja iedzīvotāju "pasīvās uzņēmējdarbības" paplašināšanās, attīstoties elektroniskajām tirdzniecības sistēmām un izmantojot mājsaimniecību un iedzīvotāju resursus.

7. Blokķēdes un citu analoģisku tehnoloģiju pilnīga paplašināšanās.

8. Alternatīvu, internetam līdzīgu tīklu attīstīšanās un to integrācija paplašinātās realitātes infrastruktūrā.

Pievienoties ceturtajai rūpnieciskajai revolūcijai iespējams jau tagad.

Mācību centrs "Robologic" piedāvā apgūt robota programmētāja profesiju. Kursa ietvaros apgūsiet KRL (Kuka Robot Language) programmēšanas valodu, komplekso programmēšanu, apakšprogrammas, programmu funkcijas, pārtraukumus, ciklus, sazarošanos, kustību programmēšanu ar KRL valodas palīdzību un daudz ko citu. Jūs varēsiet programmēt rūpnieciskos robotus un vadīt tos. Tas ļaus spert soli nākotnē jau tagad un strādāt dažādos auto industrijas projektos tādos koncernos kā "Volkswagen", "Mercedes", BMW un "Tesla".

KUKA rūpnieciskie roboti tiek izmantoti tādās kompānijās kā GM, "Chrysler", "Ford", "Porsche", BMW, "Audi", "Mercedes-Benz", "Volkswagen", "Ferrari", "Harley-Davidson", "Boeing", "Siemens", "STIHL", "IKEA", "Swarovski", "Wal-Mart", "Nestlé", "Budweiser", "BSN medical", "Coca-Cola" un daudzās citās.

Rūpniecība 4.0 – tā vairs nav rītdiena, tā jau ir šodiena. Sper soli nākotnē kopā ar "Robologic"!

Vairāk informācijas varat saņemt, zvanot uz tālruņa numuru: +371 20031023 vai rakstot uz e-pastu: info@robologic.net.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!