Foto: LETA

Lidsabiedrības "Ryanair" piektdien, 28. septembrī gaidāmais stjuartu streiks pagaidām nav ietekmējis reisus no un uz Rīgu, apliecināja lidostas "Rīga" Komunikācijas vienības vadītāja Laura Karnīte.

"Patlaban lidostai no aviokompānijas nav pienākusi informācija par kādiem atceltiem reisiem vai to, ka kādus reisus plānots atcelt," sacīja Karnīte.

Vienlaikus viņa piebilda, ka "Ryanair" par izmaiņām reisos var paziņot arī vēlāk, piemēram, tajā pašā dienā, kad konkrētais reiss paredzēts. Tāpēc pasažieriem jāseko līdzi aviokompānijas sniegtajai informācijai vai pašiem jāsazinās ar "Ryanair", lai gūtu pilnīgu pārliecību par to, ka plānotais lidojums notiks.

Jau ziņots, ka 28. septembrī Īrijas zemo cenu aviokompānijas "Ryanair" stjuarti piecās valstīs plāno streikot, un šīs streika dēļ nenotiks simtiem reisu. Streikā piedalīsies "Ryanair" stjuarti Beļģijā, Nīderlandē, Portugālē, Spānijā un Itālijā.

Arodbiedrības norāda, ka 28. septembrī paredzētais streiks būs lielākais "Ryanair" vēsturē.

"Ryanair" pilotu un stjuartu streiku dēļ Eiropā šovasar nācās atcelt simtiem avioreisu.

Aviokompānijas piloti, stjuarti un citi darbinieki ar streikiem cenšas panākt atalgojuma palielināšanu un darba apstākļu uzlabošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!