Foto: AFP/Scanpix

Ēku būvniecības uzņēmums SIA "Merks" noslēdzis līgumu ar SIA "Lidl Latvija", apņemoties par 42,5 miljoniem eiro uzbūvēt Vācijas lielveikalu ķēdes loģistikas centru Rīgā, liecina paziņojums "Nasdaq Tallin".

Loģistikas centru un administrācijas ēkas "Merks" būvēs Ulbrokas ielā. Tā platībā būs 47 000 kvadrātmetru.

Būvniecība sāksies 2018. gada septembrī, bet noslēgsies – 2020. gada janvārī.

"Merks" 2017. gadā apgrozīja 75,9 miljonus eiro, nopelnot 15,4 miljonus eiro. Uzņēmums pieder Igaunijas firmai "Osauhing Merko Investments".

Vēstīts, ka "Lidl" portālam "Delfi" oficiāli apstiprinājis ienākšanu Latvijā. Līdztekus vairākiem veikaliem Rīgā, "Lidl" noskatījis arī Liepāju, Tukumu, Jelgavu un Jūrmalu.

Portāls "Delfi" noskaidrojis, ka Rīgā taps vismaz seši "Lidl" veikali. Augusta beigās Rīga pilsētas būvvalde apstiprinājusi būvprojektu veikala celtniecībai Duntes ielā 25, Pļavniekos veikalu uzslies tagadējā Lubānas tirgus vietā.

"Lidl" veikali taps arī Anniņmuižas ielā 8a, Anniņmuižas bulvārī 77, kā arī Sergeja Eizenšteina ielā 81, netālu no lielveikaliem "Sky" un "Maxima", kā arī Dzelzavas ielā 75b, kur izsniegto būvatļauju šobrīd ir apturējusi tiesa, bet tieši pāri ielai jaunu veikalu ceļ "Rimi".

2017. gadu "Lidl Latvija" noslēdza ar 1852 eiro apgrozījumu, zaudējot 1,42 miljonus eiro. Vēl 19,05 miljonus eiro uzņēmums investējis ilgtermiņa ieguldījumos, minēts pārskatā. Zaudējumus uzņēmums plāno segt no turpmāko gadu peļņas.

Ja 2016. gada pārskatā "Lidl Latvija" nekustamo īpašumu vērtība bija 2,34 miljoni, tad pērn tā sasniedza 12,33 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!