Maksātnespējīgās kuģubūves kompānijas "Tosmares kuģubūvētava" kreditori pieteikuši prasības 3,898 miljonu eiro apmērā, liecina kompānijas maksātnespējas procesa administratora sniegtā informācija Uzņēmumu reģistram.

Arī atzīto kreditoru prasījumu kopējā summa ir 3,898 miljoni eiro, tostarp nodrošināto kreditoru prasījumu summa ir 487 800 eiro, bet nenodrošināto kreditoru prasījumu summa ir 3,41 miljons eiro.

Tāpat kompānijas maksātnespējas procesa administrators Ivars Meļķis informē, ka "Tosmares kuģubūvētavas" kreditoru sapulce notiks 4.oktobrī plkst.11, Liepāja, Ģenerāļa Baloža iela 42/44. Tajā plānots lemt par maksātnespējas procesa izdevumu atzīšanu par pamatotiem.

Administrators aicina kreditorus, kuru prasījumi nepārsniedz 1% no visu atzīto prasījumu summas, apvienoties un pilnvarot vienu pārstāvi.

Jau vēstīja, ka Kurzemes rajona tiesa Talsos šogad 9.augustā pasludināja "Tosmares kuģubūvētavu" par maksātnespējīgu. Maksātnespējas pieteikumu tiesā iesniedza SIA "Smare".

Pagājušajā gadā "Tosmares kuģubūvētava" strādāja ar 3,493 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 31,7% mazāk nekā 2016.gadā, kā arī kompānija cieta zaudējumus 681 549 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

"Tosmares kuģubūvētavas" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā. Tā lielākā īpašniece ir "Rīgas kuģu būvētava", kurai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 2018.gada maija beigās ierosināja tiesiskās aizsardzības procesa lietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!