Foto: Publicitātes attēli
Veicot "Omniva" autoparka nomaiņu, tas papildināts arī ar pirmo elektroauto, ar kura palīdzību sākotnēji paredzēts nodrošināt piegādes Rīgā, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma pārstāvji.

Ar elektroauto Nissan E-NV200 pamatā paredzēts veikt kurjerpiegādes Rīgas centrā. Tādējādi intensīvas satiksmes apstākļos visobjektīvāk varēs novērtēt iespējas uzņēmuma resursu efektivizēšanā – gan degvielas ekonomiju, gan bezmaksas autostāvvietas iespējas, gan arī kurjeriem nepieciešamo laiku piegāžu veikšanai, izmantojot sabiedriskā transporta joslu sastrēgumu laikā.

"Kurjerpiegāžu biznesā īpaši svarīgi, lai auto bez uzlādes un ar pilnu kravu varētu nobraukt vismaz 600 kilometrus, taču šobrīd ražotāji spēj piedāvāt baterijas, kas garantē tikai aptuveni 200 kilometru garu ceļu. Tomēr, ņemot vērā straujo kurjeru biznesa izaugsmi visā pasaulē un tam sekojošu pieprasījuma palielināšanos pēc efektīva un dabai draudzīga piegādes transporta, ceram, ka jau tuvākajā nākotnē atradīsim mums piemērotus elektroauto modeļus, lai palielinātu to īpatsvaru mūsu autoparkā," skaidro "Omniva Latvija" vadītāja Beāte Krauze.

Šobrīd "Omniva" veic visa autoparka nomaiņu un paplašināšanu. Ilgtermiņā izvērtējot visu automašīnu piemērotību biznesa un klientu vajadzībām attiecībā pret tirgus piedāvājumu, tostarp elektroauto segmentā, patlaban pieņemts lēmums izvēlēties "Renault Master" modeļa automašīnas. Plānots, ka jau šī gada rudenī "Omniva" autoparks sastāvēs no 40 jaunām šī modeļa automašīnām.

Uzņēmuma mērķis tuvākajiem gadiem ir pilnībā aizstāt degvielas darbinātu autoparku ar elektroauto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!