Foto: LETA
Tā kā darījumu un atpūtas braucienu skaits uz Austrumeiropu turpina pieaugt "InterContinental Hotels Group" (IHG), kas ir viens no pasaulē vadošajiem viesnīcu uzņēmumiem, paziņojis par grupas pirmo viesnīcu Latvijā. Līdz ar to Preses nama ēkā tiks izveidota "Holiday Inn" viesnīca ar 280 numuriem, projekts tiek īstenots sadarbībā ar investīciju pārvaldes uzņēmumu "Lords LB Asset Management".

Tiek plānots, ka Rīgā, bijušajā Preses nama ēkā, 2022. gada septembrī tiks atvērta "IHG" grupas zīmola "Holiday Inn" viesnīca. "Holiday Inn" ir lielākais viesnīcu zīmols pasaulē. Projekts tiek īstenots kopā ar "Lords LB Asset Management".

Jaunajā "Holiday Inn Riga" būs 280 numuri, no viesnīcas pavērsies brīnišķīga pilsētas un Vecrīgas panorāma. Viesnīcā darbosies viens restorāns, un tā tiks veidota pēc "Holiday Inn" atvērtā tipa koncepcijas. Tās novatoriskais dizains, kas apvieno reģistrācijas vietu, plašu foajē, restorānu, bāru, atpūtas zonu un biznesa centru, sniedz viesiem iespējas ieturēt maltīti, atpūsties, strādāt un izklaidēties vienā integrētā telpā.

Citas viesnīcas ērtības ietver konferenču/ banketu zāli līdz 400 personām, sešas sanāksmju telpas, autostāvvietu, fitnesa centru un ātru, Wi-Fi ar "IHG Connect".

Bijušā Preses nama ēkas atrašanās vieta ir savienota ar visiem lielākajiem transporta centriem, un starptautiskā lidosta "Rīga" ir astoņu kilometru attālumā.

"IHG" attīstības direktors Polijā un Austrumeiropā Migels Martins saka: "Mēs esam ļoti priecīgi par līguma parakstīšanu ar "Lords LB" par "Holiday Inn Riga" izveidi, kas būs pirmā "IHG" grupas viesnīca Latvijā. Rīga ir plaukstošs komercdarbības un tūrisma centrs, un apmeklētāju skaits no visas pasaules turpina pieaugt, tādēļ ir arī lielāka nepieciešamība pēc uzticamiem viesnīcu zīmoliem, kas var izpildīt gan darījumu cilvēku, gan atpūtas ceļotāju prasības."

"Holiday Inn Riga" veido galveno posmu "IHG" paplašināšanās stratēģijā Austrumeiropā un Baltijas valstīs, ko nostiprina pieaugošais iekšzemes tūrisms, tūristu pieplūdums no valstīm, kurām nav nepieciešamas vīzas, tostarp, Ķīnas, Dienvidkorejas, Indijas, kā arī Rietumeiropas.

Pirmdien, 17. septembrī, notikusī līguma parakstīšana par viesnīcas celšanu Rīgā ir ceturtais līgums par "IHG" viesnīcas izbūvi Austrumeiropā kopš šī gada sākuma. Pašlaik ir 25 "IHG" viesnīcas Austrumeiropā uzņēmuma zīmolu klāsta ietvaros, tostarp, "InterContinental", "Holiday Inn", "Crowne Plaza" un "Holiday Inn Express".

"Lords LB Asset Management" "Preses nams" attīstības padomes priekšsēdētājs Aivars Abromavičs teic: "Mēs ļoti priecājamies par iespēju sadarboties ar "IHG" "Holiday Inn Riga" izveidē. Kā viesnīcu attīstības speciālistiem mums bija sajūta, ka zīmols "Holiday Inn" ir vislabākā izvēle šai atrašanās vietai, un mēs esam pārliecināti par to, ka tas būs izcils ieguvums mūsu portfelim. Pamatojoties uz mūsu zināšanām un pieredzi un "IHG mērogu" un spēcīgo zīmola atpazīstamību, mēs ar nepacietību gaidām veiksmīgu sadarbību un ceram strādāt kopā ar "IHG" citos projektos nākotnē."

"IHG" pārdod franšīzes, iznomā, pārvalda vai tur īpašumā vairāk nekā 5400 viesnīcu un 810 000 viesu istabu teju 100 valstīs ar aptuveni 1800 viesnīcām attīstības stadijā. "IHG" arī pārvalda "IHG Rewards Club", mūsu globālās uzticamības programmu, kurā ir vairāk nekā 100 miljoni biedru.

"InterContinental Hotels Group PLC" ir grupas kontrolakciju sabiedrība, un tā ir dibināta Lielbritānijā ar reģistrācijas vietu Anglijā un Velsā. Vairāk nekā 375 000 cilvēku strādā "IHG" viesnīcās un korporatīvajos birojos visā pasaulē.

"Lords LB Asset Management" ir investīciju pārvaldības pakalpojumu sniedzējs biznesa klientiem un fiziskām personām ar augstiem ienākumiem. Izveidots 2008. gadā, "Lords LB Asset Management" koncentrējas uz nekustamā īpašuma un privātā kapitāla ieguldījumu stratēģijām. Pašlaik uzņēmums pārvalda 14 fondus: 9 nekustamā īpašuma fondus, 3 privātā kapitāla fondus un 2 enerģētikas un infrastruktūras fondus. Fondu pārziņā esošā kopējā aktīvu vērtība sasniedza 418 miljonus eiro 2018. jūnija beigās.

"Lords LB Asset Management" ir licencēts fondu pārvaldības uzņēmums Lietuvas Bankas pārraudzībā. Pārvaldības uzņēmumu un tā fondus auditē "KPMG" un "PwC", "SEB" banka un "Swedbank" sniedz depozitāriju pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!