Foto: Reuters/Scanpix
Graudaugu audzētājs SIA "Agrolats" 2017. gadā palielinājis apgrozījumu par 17,6%, salīdzinot ar gadu iepriekš, līdz 9,855 miljoniem eiro, ziņo "Lursoft" Klientu portelis.

Uzņēmums pērn apstrādājis zemi 1742 tūkstošu hektāru platībā, audzējot kviešus, miežus, rapsi un kukurūzu. Uzņēmums gan pērk, gan nomā lauksaimniecībā izmantojamo zemi. Uzņēmums sniedz dažādus lauksaimniecības pakalpojumus – aršanu, sēšanu, ražas novākšanu u.c.

Neskatoties uz apgrozījuma pieaugumu, SIA "Agrolats" pagājušajā gadā strādāja ar zaudējumiem 265 tūkstošu eiro apmērā, kas bija teju divas reizes lielāki nekā 2016. gadā.

Pagājušajā gadā uzņēmums nodarbināja vidēji 57 darbiniekus, kas bija par 10 mazāk nekā 2016. gadā.

Šogad SIA "Agrolats" pārdeva tam piederošo lauksaimniecības tehniku, sējumus un citus ar lauksaimniecisko ražošanu saistītus aktīvus tāpēc, ka uzņēmums plāno pārtraukt ar graudu audzēšanu un ar lauksaimniecību saistīto pakalpojumu sniegšanu. Uzņēmums gan plāno turpināt saimniecisko darbību.

SIA "Agrolats" dibināts 1997. gadā, un uzņēmums bez lauksaimniecības nodarbojas ar starptautisko tirdzniecību, pārdodot zivju miltus. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir AS "Agrolats Holding".

2016. gadā SIA "Agrolats" apgrozījums bija 8,383 miljoni eiro, un tas strādāja ar zaudējumiem 137 tūkstošu eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!