Latvijas šokolādes trifeļu ražotājs SIA "Pure Chocolate" pagājušajā gadā strādāja ar 2,92 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 15,4% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi pieauga par 3,4% un sasniedza 902 671 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka kompānijas apgrozījuma samazinājums bija saistīts ar nerentablu projektu un sadarbības līgumu izbeigšanu, kuras rezultātā būtiski uzlabojās kompānijas EBIDTA, kas ir peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas, rādītājs.

Vienlaikus 2017. gadā "Pure Chocolate" veica virkni uzlabojumu ražošanas procesos, produkta kvalitātes uzlabošanā, un jaunu iepakojuma konceptu izstrādē, kas sniegs izaugsmi nākamajā gadā.

Pērn kompānija turpināja esošās un uzsāka jaunas sadarbības ar ievērojamiem tirdzniecības partneriem Vācijā, ASV, Japānā un Ķīnā. "Pure Chocolate" vadība uzskata, ka virkne operatīvās darbības uzlabojumu sniegs rezultātu nākamajos gados.

Kompānijas vadība uzsver, ka 2018. gada pirmās puses darbības rādītāji atspoguļo kompānijas izvēlētās stratēģijas pareizību. Šogad pirmajā pusgadā kompānijas apgrozījums pieaudzis par 35% salīdzinājumā ar attiecīgo periodu 2017. gadā.

"Pure Chocolate" jaunā zīmola stratēģija ir nodrošinājusi četrus jaunus noieta tirgus "Pure Chocolate" zīmola produkcijai. Kompānijas darbības fokuss ir vērsts uz pakāpenisku stabilu izaugsmi esošajos un jaunajos tirgos, attīstot stabilu noieta tirgu sava zīmola produkcijai. Nākotnē uzņēmums arī plāno investēt zīmola attīstībā un jaunu receptūru izstrādē.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2016. gadā "Pure Chocolate" strādāja ar 3,45 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,9% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi palielinājās 2,1 reizi un bija 873 195 eiro.

"Pure Chocolate" ir dibināts 2007. gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,296 miljoni eiro. Kompānija pieder kompānijai "BaltCap Latvia Venture Capital Fund" (14,3%), kā arī piecām Latvijas privātpersonām, tostarp Pēterim un Aivaram Žimantiem, kuru kapitāldaļas ir ieķīlātas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!