Foto: F64

Mazumtirgotājs "Maxima Latvija" blakus Valsts ieņēmuma dienesta (VID) ēkai plāno būvēt tirdzniecības centru, apstiprināja SIA "Maxima Latvija" komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule.

"Veicam projekta izstrādi tirdzniecības centram Rusova ielā 1, Čiekurkalnā un procesa ietvaros esam saņēmuši Rīgas pilsētas būvvaldes būvatļauju," pastāstīja Dupate-Ugule, taču pagaidām nedz precīzu veikala izveidē plānoto investīciju apmēru, nedz arī veikala formātu un tirdzniecības centra atvēršanas provizorisko laiku neatklāja.

Pēc "Maxima Latvija" komunikācijas vadītājas sacītā, kompānija projekta ietvaros plāno labiekārtot arī teritoriju, kā piemēram, izveidot velosipēdu novietni un nodrošināt iespēju izvietot elektromobiļu lādēšanas staciju, izveidot rekreācijas zonu, kā arī realizēt citas ieceres apkārtnes iekārtošanai.

Rīgas pilsētas būvvaldes mājaslapā teikts, ka tirdzniecības centra jaunbūves būvatļauja izsniegta 7. septembrī. Projekta pasūtītājs ir nekustamā īpašuma pārvaldītājs "Korbela", bet projektētājs – SIA "Arhitektūrinženieru kompānija ARHIS".

Kā ziņots, "Maxima Latvija" apgrozījums pērn bija 723,054 miljoni eiro, kas ir par 4,2% vairāk nekā 2016. gadā, bet tā peļņa palielinājās 1,9 reizes, sasniedzot 23,224 miljonus eiro.

"Maxima Latvija" reģistrēta 2000. gada 29. novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai "Lincoln Land Erste B.V". Uzņēmuma veikalu tīklu veido četru formātu 158 tirdzniecības vietas – pieci "Maxima XXX", 24 "Maxima XX", 127 "Maxima X" un divi "Maxima Express".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!