Foto: DELFI

Austrijā reģistrētajai firmai "Baltic News Network GmbH" piederošais SIA "Media Support" iegādājies Tatjanai Tolstajai piederošos 80% "Radio SWH" kapitāldaļu ar mērķi pilnveidot biznesa portfeli un turpināt veiksmīgi attīstīt radio potenciālu, pastāstīja "Media Support" valdes loceklis Aivars Gobiņš.

"Uzskatām, ka tas ir perspektīvs bizness ar lielām attīstības iespējām. Turklāt mums jau līdz šim ir pieredze mediju biznesā, un jauna nišas apgūšana tikai stiprinātu mūsu pozīcijas mediju tirgū," sacīja Gobiņš.

Pēc viņa teiktā, patlaban esot pāragri runāt par attīstības plāniem, ņemot vērā, ka Media Support" vēl tikai iepazīst "Radio SWH".

Gobiņš skaidroja, ka "Media Support" savā darbībā ievēro "mediju politiku, kas balstās uz demokrātijas un vārda brīvības principiem". "Tas saskan arī ar radio SWH grupas vadības viedokli un pamatprincipiem. Uzskatām, ka tas ir labs sākums radio tālākai attīstībai. Mēs noteikti vēlamies, lai "Radio SWH" paliek tikpat labs un savu klausītāju mīlēts, kā līdz šim," teica Gobiņš.

Komentējot darījuma summu, viņš norādīja, ka līguma nosacījumi abām pusēm ir saistoši un konfidenciāli. Līdz ar to informāciju par darījuma finanšu pusi nevar sniegt.

Jau ziņots, ka saskaņā ar "Latvijas Avīzes" otrdien vēstīto par jauno "Radio SWH" īpašnieku, visticamāk, kļuvis SIA "Media Support", kura vienīgais valdes loceklis ir Aivars Gobiņš, kas ieņem amatus vēl 25, pārsvarā Ventspils, uzņēmumos, kas saistīti ar Šveices advokātu Rudolfu Meroni.

"Media Support" galvenais darbības veids ir informatīvie pakalpojumi, un tas uztur vietni "Baltie News Network". "Izskanējis, ka caur to ["Media Support"] finansēta arī Artusa Kaimiņa "Suņu būda"," raksta "Latvijas Avīze".

Atbilstoši laikraksta rīcībā esošajai informācijai, "Media Support" par 2,2 miljoniem eiro iegādājies Tatjanai Tolstajai piederošās 80% kapitāldaļas. Pašreizējais uzņēmuma vadītājs Jānis Šipkēvics paliekot mazākuma akcionārs, taču esot maz ticams, ka pēc īpašnieka maiņas viņš saglabās valdes priekšsēdētāja amatu.

Kā ziņots, "Radio SWH" pagājušajā gadā strādāja ar 2,696 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 6,6% vairāk nekā gadu iepriekš, taču cieta zaudējumus 14 517 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmums dibināts 1993.gada aprīlī, un tās pamatkapitāls ir 2,536 miljoni eiro.

Tikmēr "Media Support" dibināta 2011 .gadā, tās pamatkapitāls ir 2800 eiro. Kā liecina "Firmas.lv" dati, uzņēmuma apgrozījums tā pastāvēšanas vēsturē nav pārsniedzis pusmiljonu eiro, bet peļņa - 30 000 eiro. Finansiāli veiksmīgākais uzņēmumam bija pagājušais gads, kad apgrozījums bija 407 348 eiro, bet peļņa - 29 992 eiro. Laika posmā no 2012. gada līdz 2016. gadam uzņēmuma apgrozījums bija robežās no 230 000 līdz 290 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!