Foto: Publicitātes foto

AS "Rīgas siltums" saņēmis 10 miljonu eiro lielu ilgtermiņa aizdevumu, kas paredzēts uzņēmuma veikto ieguldījumu refinansēšanai, kā arī siltumapgādes infrastruktūras uzlabošanai un attīstībai, portālam "Delfi" pastāstīja aizdevumu izsniegušās "SEB bankas" ārējās komunikācijas vadītājs Mārtiņš Panke.

"Šobrīd ir izdevīgākais laiks kredīta ņemšanai un ilgtermiņa investīciju projektu realizācijai, tāpēc kredītlīdzekļu piesaiste ļaus uzņēmumam attīstīties ātrāk," pauda ''Rīgas siltuma'' valdes locekle Birute Krūze.

Savukārt ''SEB bankas'' valdes loceklis Ints Krasts norādīja, ka kredītprocentu likmes joprojām ir ļoti zemas, tādēļ pašlaik ir labs brīdis piesaistīt ilgtermiņa finansējumu stratēģiskiem ieguldījumiem.

''SEB banka'' ieguva tiesības izsniegt aizdevumu ''Rīgas siltumam'', piedaloties atklātā konkursā par kredītlīdzekļu piesaisti.

"Rīgas siltums" ir galvenais siltumenerģijas piegādātājs Rīgā, kas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi, liecina informācija uzņēmuma mājaslapā.

Pagājušajā gadā "Rīgas siltums" apgrozīja 152 320 380 eiro, nopelnot 7 757 922 eiro, liecina "Lursoft" datu bāzē pieejamā informācija.

48.9999% uzņēmuma pieder Rīgas domei, 48.99482% – Ekonomikas ministrijai, 2.0002% – SIA ''Enerģijas Risinājumi.RIX'' un 0.00508% AS "Latvenergo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!