Foto: Publicitātes foto
Veicot ārpuskārtas produktu marķējuma kontroli SIA "RVA Company" noliktavā Rīgā, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) konstatējis siera pārmarķēšanu, tādēļ par nederīgiem izplatīšanai atzinis 2000 kilogramu dažādu sieru, portāls "Delfi" uzzināja PVD.

Saistībā ar notikušo PVD sākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā. Aizdomas par krāpnieciskām darbībām ar marķējumu dienestam radās, veicot pārbaudes mazumtirdzniecības vietās.

Pārbaudes laikā PVD konstatēja, ka sieram šķēlēs ''"Radamer" kūpināts" ir pazīmes, kas liecina – ir noņemts oriģinālais marķējums un uzlīmēts cits marķējums, ar mainītu derīguma termiņu.

Tāpat inspektori konstatēja, ka noliktavā atrodas liels daudzums dažādu sieru, kuriem beidzies derīguma termiņš. Turpinot pārbaudi, atklājās, ka noliktavā atrodas sieri bez ražotāja oriģinālā marķējuma, kā arī sieri, kuru oriģinālais marķējums ir bojāts – to ir mēģināts noņemt – un tam virsū ir uzlīmēts cits marķējums.

Pārbaudes laikā noliktavā uzieta atkritumu kaste ar noņemtu marķējumu – sieriem, kuriem beidzies derīguma termiņš –, uz darba galda atrasts datumu zīmogs un šķīdums, ar ko viegli noņemt marķējumu no iepakojuma.

Uzņēmumam SIA "RVA Company" uzdots atsaukt no tirdzniecības tīkliem sieru ""Radamer" kūpināts" 150 gramu iepakojumā un sieru "Radamer" ar derīguma termiņu: 06.10.2018.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!