Foto: Ekrānšāviņš no Google Street View

Maksātnespējas administratora Māra Sprūda māte Nellija Sprūde kļuvusi par 51,1% kapitāldaļu īpašnieci SIA "MS", kuras vienīgais īpašnieks vēl šī gada janvārī bija Sprūdam piederošais uzņēmums AS "MAX Group", ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

SIA "MS" dibināta 2001. gadā, un tā nodarbojas ar juridisko pakalpojumu sniegšanu. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Rīgā, Antonijas iela 7, kur reģistrēta ar maksātnespējas administratora Māra Sprūda prakse.

"MS" kapitāldaļu īpašnieki šogad mainījušies vairākkārt. Gada sākumā "MS" īpašniece bija AS "MAX Group". Šī gada 24. janvārī komercreģistrā ierakstītas izmaiņas, saskaņā ar kurām par uzņēmuma dalībnieci ar 26,3% kapitāldaļu kļuva Ieva Miņina, par 32,1% "MS" kapitāldaļu īpašnieci kļuva SIA "Piedziņas departaments" un"MAX Group" līdzdalība samazinājās līdz 41,7% kapitāldaļu.

4. septembrī komercreģistrā ierakstītas jaunas izmaiņas "MS" dalībniekos. Tās rāda, ka Nellija Sprūde kļuvusi par vairākuma daļu īpašnieci, kamēr pārējo dalībnieku līdzdalības īpatsvars samazinājies – "MAX group" šobrīd pieder 20,3% "MS" kapitāldaļu, "Piedziņas departaments" pieder 15,7% kapitāldaļu, bet Ievai Miņinai – 12,9% kapitāldaļu.

Uzņēmuma patiesā labuma guvēji ir Māris Sprūds, Nellija Sprūde, Ieva Miņina un Ieva Puriņa, kura ir uzņēmuma "Piedziņas departaments" vienīgā īpašniece.

Uzņēmumam "MS" 4. septembrī arī reģistrēts pamatkapitāla palielinājums par 35 772 eiro, kas cita starpā ir Nellijas Sprūdes ieguldījuma vērtība uzņēmuma pamatkapitālā, un uzņēmuma reģistrētais pamatkapitāls tagad ir 70 000 eiro.

"Lursoft" izziņa liecina, ka Māris Sprūds šobrīd ir amatpersona trīs uzņēmumos – valdes priekšsēdētājs "MAX Group", kurā viņš ir vienīgais īpašnieks, valdes loceklis sev pilnībā piederošajā uzņēmumā SIA "Grāmatvedības standarts", kā arī valdes loceklis AS "Projekts B10". Sprūdam piederošajām "Grāmatvedības standarts" kapitāla daļām reģistrēts nodrošinājums – arests.

Bez dalības "MS" Nellija Sprūde šobrīd ir valdes locekle arī uzņēmumā "Max Property", kuras īpašnieks ir "MAX group" un kuras padomes priekšsēdētājs ir Māra Sprūda tēvs Valdis Sprūds, padomes priekšsēdētāja vietnieks ir viņa brālis Kristaps Sprūds, kā arī padomes locekle ir viņa māsa Elīna Sprūde-Nesenberga.

"MS" 2017. gadā strādājusi ar apgrozījumu 107 tūkstošu eiro apjomā, un tās peļņa pēc nodokļiem bija 20 tūkstoši eiro.

Māris Sprūds un vēl piecas personas apsūdzētas par izspiešanu organizētā grupā un par izspiešanas rezultātā noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju kriminālprocesā, kas saistīts ar "Trasta komercbankas" likvidāciju, vēstījusi Latvijas Televīzija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!