Foto: Google Maps

Šā gada augustā reģistrētas būvniecības ieceres, kas paredz tirdzniecības ēkas būvēt uz SIA "Lidl Latvija" pilnībā vai daļēji piederošiem nekustamajiem īpašumiem Jelgavā un Jūrmalā.

Tirdzniecības ēkas būvniecības iecere Jelgavā, Dobeles šosejā 12, Jelgavas pilsētas pašvaldības administrācijas Būvvaldē reģistrēta 17. augustā.

Zemesgrāmatā pieejamā informācija liecina, ka šo zemesgabalu 2017. gada 1. decembrī no SIA "TKM Latvija" par 1 028 500 eiro iegādājās "Lidl Latvija".

"Lidl" šis zemesgabals piederēja arī laika posmā no 2005. līdz 2006. gadam, kad šī Vācijas lielveikalu ķēde pirmo reizi mēģināja ienākt Latvijā.

Savukārt Jūrmalas pilsētas domes būvvaldē tirdzniecības ēkas būvniecības iecere uz Talsu šosejas 36 reģistrēta 15. augustā.

Zemesgrāmatā rodams, ka "Lidl Latvija" šā gada maijā iegādājusies 701 no 1515 nekustamā īpašuma domājamām daļām. Pārējās domājamās daļas pieder SIA "Mazgā pats".

Šim nekustamajam īpašumam spēkā ir divas hipotēkas, kas liedz bez AS "Privatbank" rakstiskas piekrišanas nekustamo īpašumu atsavināt, dāvināt, izīrēt un apgrūtināt.

Vēstīts, ka "Lidl" portālam "Delfi" oficiāli apstiprinājis ienākšanu Latvijā. Līdztekus vairākiem veikaliem Rīgā, "Lidl" noskatījis arī Liepāju un Tukumu.

Portāls "Delfi" noskaidrojis, ka Rīgā taps vismaz seši "Lidl" veikali. Augusta beigās Rīga pilsētas būvvalde apstiprinājusi būvprojektu veikala celtniecībai Duntes ielā 25, Pļavniekos veikalu uzslies tagadējā Lubānas tirgus vietā.

"Lidl" veikali taps arī Anniņmuižas ielā 8a, Anniņmuižas bulvārī 77, kā arī Sergeja Eizenšteina ielā 81, netālu no lielveikaliem "Sky" un "Maxima", kā arī Dzelzavas ielā 75b, kur izsniegto būvatļauju šobrīd ir apturējusi tiesa, bet tieši pāri ielai jaunu veikalu ceļ "Rimi".

2017. gadu "Lidl Latvija" noslēdza ar 1852 eiro apgrozījumu, zaudējot 1,42 miljonus eiro. Vēl 19,05 miljonus eiro uzņēmums investējis ilgtermiņa ieguldījumos, minēts pārskatā. Zaudējumus uzņēmums plāno segt no turpmāko gadu peļņas.

Ja 2016. gada pārskatā "Lidl Latvija" nekustamo īpašumu vērtība bija 2,34 miljoni, tad pērn tā sasniedza 12,33 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!