Foto: Google Maps

Rīgas pilsētas būvvalde ceturtdien, 23. augustā, apstiprinājusi būvprojektu veikala celtniecībai Duntes ielā 25, uz SIA "Lidl Latvija" piederoša zemesgabala.

Zemesgrāmatā pieejamā informācija liecina, ka 2017. gada 1. decembrī "Lidl Latvija" zemesgabalu par 3 025 000 eiro iegādājusies no SIA "TKM Latvija".

"Lidl" šis zemesgabals piederēja arī no 2004. gada decembra līdz 2006. gada decembrim – laikā, kad šī Vācijas lielveikalu ķēde pirmo reizi mēģināja ienākt Latvijā.

"Lidl" būvniecības vietai pretējā ielas pusē strādā "Maxima" veikals, bet aptuveni 800 metrus tālāk ir "Sky & More" veikals.

Vēstīts, ka "Lidl" portālam "Delfi" oficiāli apstiprinājis ienākšanu Latvijā. Līdztekus vairākiem veikaliem Rīgā, "Lidl" noskatījis arī Liepāju, Jūrmalu un Tukumu.

Portāls "Delfi" noskaidrojis, ka Rīgā, neskaitot Duntes ielas veikalu, taps vismaz pieci "Lidl" veikali. Pļavniekos veikalu uzslies tagadējā Lubānas tirgus vietā.

"Lidl" veikali taps arī Anniņmuižas ielā 8a, Anniņmuižas bulvārī 77, kā arī Sergeja Eizenšteina ielā 81, netālu no lielveikaliem "Sky" un "Maxima", kā arī Dzelzavas ielā 75b, kur izsniegto būvatļauju šobrīd ir apturējusi tiesa, bet tieši pāri ielai jaunu veikalu ceļ "Rimi".

2017. gadu "Lidl Latvija" noslēdza ar 1852 eiro apgrozījumu, zaudējot 1,42 miljonus eiro. Vēl 19,05 miljonus eiro uzņēmums investējis ilgtermiņa ieguldījumos, minēts pārskatā. Zaudējumus uzņēmums plāno segt no turpmāko gadu peļņas.

Ja 2016. gada pārskatā "Lidl Latvija" nekustamo īpašumu vērtība bija 2,34 miljoni, tad pērn tā sasniedza 12,33 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!