Foto: Publicitātes foto

"SEB banka" ir piešķīrusi Latvijas lielākajam savvaļas ogu un sēņu pārstrādes un tirdzniecības uzņēmumam "Pharmeko Lettland" finansējumu ilgtermiņa investīcijām, apgrozāmajiem līdzekļiem, kā arī faktoringam kopumā 2 miljonu eiro apmērā, portāls "Delfi" uzzināja bankā.

Ilgtermiņa aizdevums tiks ieguldīts jaunas ražošanas ēkas būvniecībā Madonā ar mērķi paplašināt uzņēmuma ražošanas apjomus. Jaunā ražošanas ēka paredzēta sēņu iepirkšanas un pārstrādes apjomu audzēšanai, un tajā tiks ierīkotas arī papildus saldētavas telpas.

Šis projekts uzņēmumam ļaus arī uzlabot efektivitāti, samazinot produkcijas uzglabāšanas, saldēšanas un transportēšanas izmaksas. Projekta īstenošanai piesaistīts arī Eiropas Savienības fondu atbalsts 40% apmērā no tā kopējām izmaksām.

Finansējums apgrozāmajiem līdzekļiem tiks izmantots, lai Latvijā, Lietuvā, Zviedrijā, Krievijā, Ukrainā, Kenijā, Kotdivuārā un citās valstīs uzpirktu savvaļā augušās, kā arī rūpnieciski audzētās ogas, sēnes un sēklas uzņēmuma ražošanas vajadzībām. Savukārt faktoringa finansējums tiks izmantots, lai finansētu uzņēmuma produkcijas eksportu uz ārvalstīm, paplašinot partneru skaitu.

"Pharmeko Lettland" valdes loceklis Alesandro Monesi norāda, ka uzņēmums ir pateicīgs "SEB bankai" "par atbalstu mūsu uzņēmuma mērķu īstenošanā, jo tas ļaus uzņēmumam attīstīt jaunas tirgus nišas, radīt jaunas darba vietas un straujāk kāpināt apgrozījumu."

"SEB bankas" valdes loceklis Arnis Škapars atzīmē, ka banka "mērķtiecīgi strādā, lai kļūtu par galveno finanšu partneri tiem uzņēmumiem, kas savās nozarēs ieņem līdera lomu. Tādēļ esam gandarīti par iespēju paplašināt sadarbību ar "Pharmeko Lettland" kā lielāko ogu iepirkšanas un pārstrādes uzņēmumu Latvijā. Tas ir uzņēmums, kas no nelielas ogu uzpirkšanas un pārstrādes kompānijas ir izaudzis līdz starptautiska mēroga biznesam ar eksporta partneriem Itālijā, Ķīnā, Peru un citās valstīs, un ar atbildīgu uzņēmējdarbības praksi izveidojis stabilu un lojālu partneru tīklu arī Latvijā. Uzņēmums aug strauji, bet pārdomāti, un mēs uzticamies tā izvēlētajai stratēģijai."

Uzņēmums "Pharmeko Lettland" tika izveidots 2008. gadā, un tas nodarbojas ar ogu, sēņu un ārstniecības augu iepirkšanu, uzglabāšanu, pārstrādi un eksportu. 2017. gadā uzņēmums iepirka 783 tonnas dažādu ogu, piemēram, mellenes, brūklenes, dzērvenes un upenes.

Šogad Latvijā darbojas aptuveni 200 "Pharmeko Lettland" ogu un sēņu uzpirkšanas punkti. Uzņēmuma klientu vidū ir Rietumeiropas kompānijas, kas tās ražojumus tālāk izmanto farmācijas, kosmētikas, pārtikas, krāsvielu un citu produktu ražošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!