Foto: LETA

Maksājumu iestādei SIA "Semfopay" uzlikts 25 000 eiro naudas sods, kā arī uz laiku apturēta uzņēmuma darbība, portālu "Delfi" informē Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK).

FKTK padome 14. augustā sankcijas piemērojusi, jo "Semfopay" atkārtoti pārkāpusi Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas (NILLTFN) likumu un ar to saistītos normatīvos aktus. Proti, uzņēmums nebija izveidojis atbilstošu iekšējās kontroles sistēmu, kā arī nepārliecinājās, vai klientu darījumu nav aizdomīgi.

Lēmums paredz, ka sākot ar ceturtdienu, 23. augustu, "Semfopay" jāaptur maksājumu pakalpojumu sniegšana. Iestādei nav tiesību pieņemt klientu un trešo personu naudu. Uzņēmumam arīdzan jāinformē klienti un sadarbības partneri par pakalpojumu sniegšanas izbeigšanu.

"Semfopay" arīdzan uzdots no amata atsaukt valdes locekli Gunti Zālīti, kā arī par NILLTFN likuma ievērošanu atbildīgo valdes locekli Andreju Gaili. Uzņēmumam jāieceļ jauni valdes locekļi, kā arī jāatrod par NILLTFN likuma prasību izpildi atbildīgais darbinieks.

Līdztekus minētajam "Semfopay" jāiesniedz komercdarbības plāns, to papildinošas uzņēmuma iekšējās politikas un procedūras, un plānotajam darbības veidam, sniegtajiem pakalpojumiem un klientu lokam piemītošā NILLTF riska novērtējums.

"Semfopay" mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka uzņēmums ir dibināts 2010. gadā un nodarbojas ar finanšu pakalpojumiem. ""Semfopay" ir progresīvas tehnoloģijas, unikāli produkti, elastīga cenu politika un individuāla pieeja katram mūsu Klientam. Mēs esam kompetenta un profesionāla banku un investīciju speciālistu komanda ar starptautisku darba pieredzi Eiropā, Skandināvijā, Krievijā, NVS valstīs un Tuvajos Austrumos," rakstīts mājaslapā.

Līdz ar atbrīvotajiem locekļiem uzņēmuma valdē strādā arī Oksana Vītola. Uzņēmums pilnībā pieder SIA "Eurobaltic Group". Bet patiesā labuma guvēja ir Tatjana Raspopova, kurai pieder "Eurobaltic Group" kontrolējošais uzņēmums SIA "Gotika Auto".

Pērn "Semfopay" apgrozīja 56 637 eiro, zaudējot 42 174 eiro, liecina "Lursoft" pieejamā informācija. Uzņēmumā nodarbināti četri cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!