Foto: LETA

Rīgas un Pierīgas iedzīvotājiem piegādās 400 000 Zviedrijas mājokļu labiekārtošanas preču kompānijas IKEA katalogus latviešu valodā, informēja IKEA Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baltijas valstīs Renata Dante.

IKEA Latvija veikala vadītāja Inga Filipova norādīja, ka šogad IKEA katalogā apkopotas interjera idejas un risinājumi visdažādākajiem mājokļiem, jo cilvēku dzīves apstākļi un finansiālās iespējas ļoti atšķiras. "Katalogam tika izveidoti septiņi mājokļu iekārtojumi, lai ikviens tajos spētu saskatīt ko sev tuvu un rastu iedvesmu skaistām pārvērtībām savās mājās. Katalogā attēlota dažādu cilvēku sadzīve, ņemot vērā viņu sapņus un vajadzības mājās," skaidroja Filipova.

Viņa papildināja, ka IKEA katalogā apkopotas Zviedrijas interjera dizaina idejas, kuras par pieņemamu cenu iedzīvināt arī savās mājās, iekārtojot pavisam nelielu mājokli vai māju, kurā mīt ģimene ar bērniem, vai jebkādu citu dzīves telpu.

Latviešu valodas IKEA katalogs ir unikāls ikgadējs izdevums, savukārt pirmo reizi katalogs iznāca 1951. gadā Zviedrijā, kuru izdeva IKEA dibinātājs Ingvars Kamprads. Šogad IKEA katalogu izdos 50 valstīs 37 valodās kopumā vairāk nekā 190 miljonos eksemplāru.

Latvijā drukātais katalogs būs pieejams latviešu valodā, bet, sākot no 30.augusta, digitālais katalogs būs pieejams veikala tīmekļa vietnē " Ikea .lv" gan latviešu, gan krievu valodā.

Kā ziņots, IKEA veikals Latvijā tiks atklāts 30. augustā.

Rīgas IKEA veikals atrodas Biķeru ielā 2, Dreiliņos, Stopiņu novadā. Tā platība ir 34 500 kvadrātmetru, bet veikala teritorija kopumā aizņem 10 hektārus. IKEA veikalā darbosies arī IKEA restorāns ar 450 sēdvietām, kā arī bistro un Zviedrijas pārtikas preču veikals.

Kopējie līdzšinējie ieguldījumi IKEA veikala izveidē Latvijā ir vairāk nekā 50 miljoni eiro.

IKEA franšīzes ņēmējs Latvijā ir SIA "Paul Mason Properties", kura īpašniekam pieder arī IKEA veikals Lietuvā un Islandē.

Kompānija IKEA izveidota 1943. gadā. Pašlaik 50 pasaules valstīs darbojas 410 IKEA veikalu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!