Foto: Publicitātes foto

Zviedrijas mājokļu labiekārtošanas preču kompānijas IKEA pirmais veikals Latvijā darbību sāks 30. augustā, pavēstīja kompānijas pārstāvji.

"Rit pēdējās dienas līdz IKEA veikala atklāšanai Latvijā, un šodien sākam Rīgas un Pierīgas iedzīvotājiem piegādāt IKEA katalogu latviešu valodā. No 30.augusta gaidīsim ikvienu lielākajā IKEA veikalā Baltijas valstīs. IKEA vīzija ir radīt labāku ikdienas dzīvi daudziem, piedāvājot plašu klāstu funkcionālu, laba dizaina mājokļa labiekārtošanas preču par tik zemām cenām, lai tās varētu atļauties pēc iespējas vairāk cilvēku," sacīja IKEA veikala vadītāja Inga Filipova.

IKEA veikals atrodas Biķeru ielā 2, Dreiliņos, Stopiņu novadā. Tā platība ir 34 500 kvadrātmetru, bet veikala teritorija kopumā aizņem 10 hektāru. IKEA veikalā darbosies arī IKEA restorāns ar 450 sēdvietām, kā arī bistro un Zviedrijas pārtikas preču veikals.

Kopējie līdzšinējie ieguldījumi IKEA veikala izveidē Latvijā ir vairāk nekā 50 miljoni eiro.

IKEA franšīzes ņēmējs Latvijā ir SIA "Paul Mason Properties", kura īpašniekam pieder arī IKEA veikals Lietuvā un Islandē. Kompānija IKEA izveidota 1943. gadā. Pašlaik 50 pasaules valstīs darbojas 410 IKEA veikalu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!