Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Īrijas zemo cenu aviokompānija "Ryanair" piektdien atcēlusi reisus no lidostas "Rīga" uz Beļģijas galvaspilsētu Briseli un Vācijas pilsētām Berlīni un Brēmeni, informēja lidostā.

Attiecīgi piektdien atcelti arī "Ryanair" reisi no šim trim pilsētām uz Rīgas lidostu.

Kā ziņots, streika dēļ "Ryanair" paziņojis par gandrīz 400 reisu atcelšanu piektdien.

"Ryanair" paziņoja, ka Vācijas pilotu streika dēļ piektdien atcels 250 reisus. Šo reisu pasažieri bez maksas varēs mainīt izlidošanas laiku vai arī nodot atpakaļ biļetes. Piektdien streikot jau solījuši "Ryanair" piloti Īrijā, Zviedrijā un Beļģijā, paredzot būtiskus traucējumus tūkstošiem pasažieru. Šo streiku dēļ "Ryanair" iepriekš paziņoja par 146 reisu atcelšanu.

"Ryanair" jau pagājušajā mēnesī skāra vairāki streiki, kas Beļģijā, Īrijā, Itālijā, Portugālē un Spānijā ietekmēja 600 lidojumus.

Arodbiedrības skaidro, ka to prasības pēc algu palielināšanas un darba nosacījumu uzlabošanas nav sadzirdētas, un pēc vairāku mēnešu ilgušām sarunām nav panākts progress.

Arodbiedrības pieprasa, lai "Ryanair" savu personālu nodarbinātu saskaņā ar to valstu nacionālo likumdošanu, kur uzņēmums darbojas, nevis atbilstoši Īrijas likumiem. Arodbiedrības arī vēlas, lai ar brīvā līguma darbiniekiem līgumi tiktu slēgti uz tādiem pašiem nosacījumiem kā ar "Ryanair" pastāvīgajiem darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!