Foto: Shutterstock

Tehnoloģiju uzņēmums “Samsung” atvēlēs 22 miljardus dolāru, lai attīstītu četras zinātnes jomas, ziņo “CNN Money”. Trīs gadu laikā šī summa tiks ieguldīta mākslīgā intelekta, 5G tīkla, bezpilota auto un biofarmaceitisko līdzekļu izstrādes jomās.

Kompānija apgalvo, ka tā nolīgs tūkstošiem mākslīgā intelekta pētnieku no visas pasaules, kā arī plāno kļūt par galveno spēlētāju nākotnes paaudzes 5G tīklā. Tiek apgalvots, ka šī tehnoloģija ir nozīmīga, lai attīstītu bezpilota auto ražošanu.

"Samsung" ir Dienvidkorejas lielākais konglomerāts un pasaules lielākais viedtālruņu ražotājs. Kompānijas peļņa ir cietusi no neapmierinošiem pārdošanas rādītājiem, un uzņēmums piedzīvo pieaugošu konkurenci no Ķīnas ražotājiem "Huawei" un "Xiaomi". Pēdējos gados kompānija pieredzējusi vairākus skandālus, piemēram, tās līderis Lī Džejons tika notiesāts par korupciju, bet februārī tika atbrīvots.

Uzņēmuma pārstāvji apliecināja, ka šīs investīcijas ir daļa no lielāka plāna – iztērēt 160 miljardus dolāru nākamo trīs gadu laikā, lai attīstītu kompānijas ražotnes, kā arī pašreizējos biznesus.

"Samsung" apgalvo, ka nākamo trīs gadu laikā arī plāno radīt 40 tūkstošus jaunu darba vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!