Foto: Liepājas dome
"Vasarā meklēju iespējas papildus piepelnīties", tā atbildējuši piektā daļa jeb 20% Latvijas iedzīvotāju, jautāti par brīvā laika aizpildīšanu siltajā sezonā, liecina tiešsaistes darba meklēšanas portāla "Workis" sadarbībā ar "Snapshots" veiktā aptauja.

Kā rāda aptauja, šī proporcija (20%) neatšķiras sieviešu un vīriešu starpā. Visaktīvākie peļņas meklētāji siltajā sezonā ir jaunieši vecuma grupā 18-29 gadi, tādi ir 30%. "Minēto apstiprina arī "Workis" projekts "Vasaras darbu banka", kurā 95% vakanču tiek aizpildītas 24 stundu laikā. Šovasar šādu iespēju izmantojuši jau liels skaits Latvijas iedzīvotāju", stāsta "Workis" pārstāve Latvijā Viktorija Čerņika

Otra aktīvākā kategorija, kas brīvo laiku vasarā izmanto peļņas gūšanai ir iedzīvotāji vecuma grupā 40-49 gadi, tādu ir 22%. Salīdzinoši augsts rādītājs sezonas darba meklētāju starpā ir arī reģionu iedzīvotājiem (26%), salīdzinot ar 12% sezonas darba meklētāju rīdzinieku.

Nav pārsteigums, ka tomēr galvenokārt Latvijas iedzīvotāji brīvo laiku vasarā atvēlē atpūtai dabā (57%), pasākumu apmeklēšanai (38%) un dārza darbiem (33%). Kā rāda aptauja, atpūtai dabā vasaras periodā vidēji biežāk ļaujas sievietes (63%), rīdzinieki (66%), vidēji augstu ienākumu guvēji (70%). Atpūšoties dabā, sievietes arī izmanto iespēju izlasīt kādu labu grāmatu – dāmas grāmatas vasaras periodā lasa divkārt biežāk (26%) nekā vīrieši(12%).

"Aptauja uzrāda interesantu tendenci, proti, mājokļa uzlabošana vasaras periodā vīriešiem (22%) ir divtik aktuālākā nekā sievietēm (9%). Vīrieši arī teju divkārt aktīvāk (16%) nekā sievietes (9%) vasaru atvēlē sportiskām aktivitātēm. Visaktīvāko sportotāju lokā ierindojas iedzīvotāji 30-39 gadu vecumā (23%) ar augstiem ienākumiem – virs 900 eiro (26%)," aptaujas datus komentē "Workis" pārstāve.

Aptauja veikta laika periodā no 17.07. līdz 24.07. Aptaujāti kopumā 700 respondenti vecuma grupā 18 līdz 74 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!