Foto: Shutterstock

Mazumtirdzniecības apmērs Latvijā šā gada jūnijā, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pirms gada, palielinājies par 5,6%, kas ir krietni straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" piektdien publiskotie dati par 23 bloka dalībvalstīm.

Straujāks mazumtirdzniecības apmēra pieaugums jūnijā salīdzinājumā ar 2017.gada sesto mēnesi starp ES valstīm bijis Rumānijā (+7,8%), Lietuvā (+7,2%), Ungārijā (+6,1%) un Bulgārijā (+6%). Nedaudz mazāks kāpums kā Latvijā fiksēts Polijā (+5,5%), Īrijā (+5,1%) un Slovēnijā (+4,8%).

Savukārt kritums šajā periodā fiksēts Beļģijā (-0,3%), Itālijā (-0,5%), Igaunijā (-1,2%), Austrijā (-1,4%) un Maltā (-1,5%).

ES valstīs mazumtirdzniecības apgrozījums jūnijā, salīdzinot ar 2017.gada jūniju, palielinājies kopumā par 1,9%, bet eirozonas valstīs - par 1,2%. Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apmērs jūnijā ES saglabājies nemainīgs, bet eirozonā tas pieaudzis par 0,3%.

Straujākais kāpums šajā periodā fiksēts Vācijā (+1,2%), Spānijā un Polijā (abās valstīs +0,7%). Toties lielākais samazinājums bijis Zviedrijā un Somijā (abās valstīs -2,1%), kā arī Igaunijā (-1,9%). Lietuvā mazumtirdzniecības apmērs jūnijā mēneša salīdzinājumā saglabājās nemainīgs, bet Latvijā tas saruka par 1%.

Dati nav pieejami par Čehiju, Grieķiju, Horvātiju, Kipru un Nīderlandi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!