Foto: LETA

Šā gada 3. oktobrī sasauktajā AS "Latvijas gāze" ārkārtas akcionāru sapulcē, kurā lems par izmaiņām uzņēmuma padomē, tiks lemts arī par dividenžu izmaksu, liecina kompānijas paziņojums biržā "Nasdaq Riga".

Sanāksme notiks plkst.10 "Latvijas gāzes" telpās, Vagonu ielā 20, Rīgā.

Ārkārtas sapulce sasaukta, ņemot vērā "Latvijas gāzes" akcionāra Krievijas gāzes koncerna "Gazprom" pieprasījumu.

"Latvijas gāzes" pārstāve Esmeralda Balode-Buraka aģentūrai LETA skaidroja, ka akcionāru sapulce sasaukta, jo "Gazprom" vēlas mainīt vienu no saviem "Latvijas gāzes" padomes locekļiem.

"Latvijas gāzes" kopējais akciju un kopējais balsstiesīgo akciju skaits ir 39 900 000. 34% uzņēmuma akciju pieder "Gazprom", 28,97% - "Marguerite Gas", 18,26% - "Uniper Ruhrgas International GmbH", 16% - SIA "Itera Latvija", bet 2,77% pārējiem akcionāriem.

Patlaban "Latvijas gāzes" padomes priekšsēdētājs ir Kirils Seļezņovs, viņa vietnieki ir Juris Savickis un Olivers Gīze, bet akciju sabiedrības padomes locekļu amatus ieņem Deivids Stīvens Harisons, Nikolass Merigo Kuks, Matiass Kolenbahs, Hanss Pēters Florens, Oļegs Ivanovs, Nikolajs Dubiks, Vitālijs Hatjkovs un Jeļena Mihailova.

"Gazprom" pārstāvji "Latvijas gāzē" ir Seļezņovs, Ivanovs, Dubiks, Hatjkovs un Mihailova.

2017.gadā "Latvijas gāze'' strādāja ar 281,571 miljona eiro auditēto apgrozījumu un 24,217 miljonu eiro peļņu. Pagājušā gada sākumā "Latvijas gāzes" dabasgāzes uzglabāšanas un pārvades darbības virzieni tika nodalīti neatkarīgā uzņēmumā "Conexus Baltic Grid", bet gada nogalē dabasgāzes sadale tika nodalītā meitasuzņēmumā "Gaso".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!