Foto: AP/Scanpix

Elektronisko mājsaimniecības ierīču vairumtirgotājs SIA "Samsung Electronics Baltics" 2017. gadā strādāja ar apgrozījumu 297,445 miljonu eiro apmērā, kas bija par 5,8% vairāk nekā 2016. gadā, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

Uzņēmuma sasniegtais apgrozījums 2017. gadā bijis augstākais uzņēmuma desmit gadu pastāvēšanas vēsturē.

Neskatoties uz apgrozījuma pieaugumu, uzņēmuma tīrā peļņa sarukusi otro gadu pēc kārtas – tā pērn bija 4,276 miljoni eiro, kas bija par 19,4% mazāk salīdzinājumā ar 2017. gadu. Būtisku ietekmi uz peļņas rādītājiem atstājušas izmaksas no atliktā nodokļa aktīvu atlikumu izmaiņām – tās samazinājušas uzņēmuma peļņu par 1,641 miljonu eiro.

SIA "Samsung Electronics Baltics" pagājušajā gadā Latvijā realizējis preces un pakalpojumus 61,231 miljona eiro apmērā, kas bija par 25,9% vairāk nekā gadu iepriekš. Savukārt uzņēmuma ienākumi no preču pārdošanas citās Eiropas Savienības valstīs bija 236,214 miljoni eiro, kas bija par 1,7% vairāk nekā 2016. gadā.

SIA "Samsung Electronics Baltics" norāda, ka plaša patēriņa elektronikas un IT un mobilo produktu segmentos vērojama vissīvākā konkurence, taču tieši IT un mobilo produktu segmentā uzņēmuma tirgus daļas ir piedzīvojušas straujāko kāpumu.

Uzņēmums novērojis strauju attīstību arī mobilo ierīču augstāko cenu kategorijā un paredz tai izaugsmi arī nākotnē, neskatoties uz konkurences saasināšanos, sacīts uzņēmuma vadības ziņojumā.

2018. gadā uzņēmums vēlas noturēt esošo tirgus daļu visos produktu segmentos un palielināt pārdošanas apjomus. "Uzņēmums ir pārliecināts, ka jaunievedumi nēsājamo ierīču, virtuālās realitātes tehnoloģiju, kā arī lietu interneta segmentā veicinās uzņēmuma izaugsmi un ļaus nostiprināt "Samsung" zīmola vērtību Baltijas valstīs," uzņēmums norāda gada pārskata vadības ziņojumā.

SIA "Samsung Electronics Baltics" dibināts 2007. gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3 702 846 eiro, un tas pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai "Samsung Electronics Benelux B.V.".

2016. gadā SIA "Samsung Electronics Baltics" apgrozījums bija 281,017 miljoni eiro, savukārt uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem bija 5,308 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!