Foto: Scanpix
Lietuvas uzņēmums "Vilniaus prekyba" meklē pircējus tirdzniecības centriem "Akropolis" Viļņā, Klaipēdā un Šauļos, ziņo Lietuvas laikraksts "Verslo žinios", atsaucoties uz neoficiāliem avotiem.

Šie avoti teikuši, ka varētu tikt pārdoti tikai tirdzniecības centri "Akropolis" Klaipēdā un Šauļos, bet Viļņas "Akropolis" dodot labu peļņu, tāpēc, iespējams, pārdots netikšot, raksta "Verslo žinios".

Pēc "Verslo žinios" rīcībā esošās informācijas, Klaipēdas un Šauļu tirdzniecības centru "Akropolis" vērtība var pārsniegt 200 miljonus eiro, bet Viļņas tirdzniecības centra "Akropolis" vērtība – 100-200 miljonus eiro.

"Akropolis Group" mārketinga un sabiedrisko sakaru nodaļas vadītājs Dominīks Mertins sacījis, ka šādas sarunas notiekot "pastāvīgi".

"Mums pastāvīgi ir sarunas. Un vairākas no tādām par dažādiem jautājumiem notiek tieši pašlaik. Mūsu nostāja ir tāda, ka jāsniedz informācija tikai, ja ir panākta vienošanās par darījumu. Pagaidām šādu vienošanos mums nav," norādījis Mertins.

Vēl viens tirdzniecības centrs "Akropolis" atrodas Kauņā. 2019. gadā šādu centru plānots atklāts Rīgā, bet vēlāk – Kijevā. 2021. gadā Viļņā plānots atklāt vēl vienu "Akropolis".

"Vilniaus prekyba" grupā ietilpst mazumtirdzniecības veikalu tīkls "Maxima grupe", aptieku tīkls "Euroapotheca", būvniecības un mājas preču veikalu tīkls "Ermitažas", iepirkšanās un izklaides centru apsaimniekotājs "Akropolis Group", kā arī sabiedriskās ēdināšanas tīkls "Delano".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!