Ziepniekkalnā bijušās Valsts Rīgas rūpniecisko robotu rūpnīcas teritorijā topošā tirdzniecības centra "Rimi Aleja" kopējā platība sasniegs 12 000 kvadrātmetrus, un daļu no telpām veidos iznomājamās platības divos stāvos, pastāstīja "Rimi Latvia" pārstāve Dace Preisa.

Viņa sacīja, ka tirdzniecības centru plānots atvērt nākamā gada otrajā pusē, tas būs viens no lielākajiem jaunajiem "Rimi Latvia" tirdzniecības centru projektiem. ""Rimi Aleja" tirdzniecības centrs būs īpašs ar savu ēkas arhitektonisko risinājumu un dizaina elementiem. Ēkas projektu izstrādājuši "Arhitektu biroja MG arhitekti" eksperti," teica Preisa.

Tirdzniecības centra izveidē plānoto investīciju apmēru Preisa pagaidām neatklāja.

Preisa sacīja, ka patlaban ir uzsākta rūpnīcas biroja ēkas demontāža, ko plānots pabeigt dažu mēnešu laikā.

Viņa atzīmēja, ka bez "Rimi" šajā tirdzniecības centrā būs arī vairāk nekā 30 citi nomnieki. Patlaban jau noslēgts sadarbības līgums ar "My Fitness" par sporta kluba izveidi tirdzniecības centra otrajā stāvā, kā arī ar restorāniem "Vairāk saules", "Bento Sushi" un "Junge". "Būtiskas tirdzniecības platības tiks atvēlētas arī citiem plaša nozaru klāsta nomniekiem, kas noteikti atvieglos ikdienu visiem apkārtējiem iedzīvotājiem, dodot tiem iespēju izmantot ērtu autostāvvietu un pilnvērtīgu servisu," piebilda Preisa.

"Rimi Latvia" pārstāve pastāstīja, ka Ziepniekkalns topošā tirdzniecības centra būvniecībai izvēlēts, jo ""Rimi" uzskata šo attīstības stadijā esošo rajonu par potenciāli ļoti veiksmīgu vietu jauna, ērta, moderna tirdzniecības centra būvniecībai".

Tāpat "Rimi Latvia" pārstāve atgādināja, ka kompānija šogad turpinās investēt "Rimi Hyper" formāta attīstībā, tostarp jau modernizēti un pārbūvēti astoņi hipermārketi, piemēram, "Rimi Hyper" tirdzniecības centros "Spice" un "Damme". Plānots attīstīt arī "Rimi" mazāko formātu - "Rimi Express".

Jau ziņots, ka Ziepniekkalnā bijušās Valsts Rīgas rūpniecisko robotu rūpnīcas teritorijā plānots būvēt tirdzniecības centru "Rimi Aleja".

Rīgas pilsētas būvvaldes vadītāja biroja galvenā speciāliste Kristīne Bašķere teica, ka būvvaldē patlaban ir saskaņots administratīvās ēkas nojaukšanas projekts Vienības gatvē 194a. Tāpat pērn ir izsniegta būvatļauja ražošanas korpusa pārbūvei par tirdzniecības centru, taču tajā pagaidām nav atzīmes par projektēšanas nosacījumu izpildi un būvdarbu uzsākšanas nosacījumu izpildi attiecīgajam objektam.

Valsts Rīgas rūpniecisko robotu rūpnīca 1994.gada maijā nodota privatizācijā, bet attiecīgā gada jūnija beigās tā nonāca Privatizācijas aģentūras pārziņā, kura lēma par labu uzņēmuma privatizēšanai, sadalot to vairākos objektos.

Tāpat vēstīts, ka "Rimi Latvia" apgrozījums pērn bija 870,429 miljoni eiro, kas ir par 4,8% vairāk nekā 2016.gadā, bet tā peļņa palielinājās par 27,3%, sasniedzot 40,847 miljonus eiro.

"Rimi Latvia" dibināta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir pieci miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas mazumtirdzniecības koncernam "ICA Group" piederošais "Rimi Baltic". Patlaban "Rimi Latvia" tīklā ir 123 piecu formātu veikali - 32 "Rimi Hyper", 29 "Rimi Super", 19 "Rimi Mini", 38 "Supernetto" un pieci "Rimi Express". "Rimi" un "Supernetto" veikali darbojas 27 Latvijas pilsētās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!