Foto: LETA

Mazumtirdzniecības veikalu tīkls SIA "Rimi Latvia" plāno pārsūdzēt tiesas lēmumus tiesvedībās pret Konkurences padomi (KP) par atļaujas piešķiršanu SIA "Maxima Latvija" izveidot "Maximas" veikalus tirdzniecības centros "Rīga Plaza" un "Domina", intervijā aģentūrai LETA atklāja "Rimi Latvia" valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais.

Viņš norādīja, ka uzņēmumam nav saprotams tiesas lēmums tiesvedībā par "Maximas" veikala izveidi "Rīga Plaza", jo tirdzniecības centram pāri ielai atrodas vēl viens "Maximas" veikals. "Mēs to pārsūdzēsim, (..) jo nav saprotams gala rezultāts," sacīja Turlais.

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka uzņēmums plāno pārsūdzēt arī tiesas lēmumu tiesvedībā par lēmumu atļaut izveidot "Maximas" veikalu "Dominā". "Arī attiecībā uz "Dominu" (..) mēs tiesājamies un šobrīd vērtējam pēdējo tiesas lēmumu, pirms turpināt tiesvedību," norādīja "Rimi Latvia" valdes priekšsēdētājs.

Viņš sacīja, ka "Dominas" gadījumā uzņēmumam radies jautājums, kāpēc nepieciešams prasīt atļauju KP, lai tajā izveidotu veikalu, ja pagājis vairāk nekā gads, kopš tā telpas pameta Somijas mazumtirdzniecības ķēdes "Prisma" veikals. "Trūkst pamatojuma, kāpēc, jo brīdī, kad mēs tur gribējām atvērt veikalu, bija pagājis jau vairāk nekā gads, kad "Prisma" bija projām. Teikt, ka viena no lietām, ko jūs pārņemat, ir cilvēku iemītā taciņa uz turieni, ir diezgan neloģiska – pircēji jau sen bija atraduši citas taciņas uz citiem veikaliem un bija aizmirsuši par "Prismu"," skaidroja Turlais.

Vienlaikus uzņēmumam, pēc viņa teiktā, nav skaidrs, kā tika pieņemts lēmums attiecībā uz "Rimi" veikala izveidi "Dominā" un kāds ir tā pamatojums. "Izšķetinot to sīkāk, ir atsevišķi jautājumi, kurus nevar ļoti loģiski saprast. Tas katrā ziņā mums radīja pārsteigumu un zināmu nesapratni," skaidroja "Rimi Latvia" vadītājs.

Vaicāts, kā viņš vērtē "Maxima Latvija" pausto, ka "Rimi Latvia" Rīgas tirdzniecības centros īsteno monopolu, Turlais sacīja, ka tāda tirgus kā tirdzniecības centri nav. Tomēr viņš uzsvēra, ka "Maxima" pati iepriekš izvēlējās būvēt savus tirdzniecības centrus un necentās izveidot veikalus lielajos tirdzniecības centros Rīgā. "Līdz nesenam laikam viņi ne tik ļoti ir centušies iekļūt šajos tirdzniecības centros," norādīja Turlais.

"Rimi Latvia" vadītājs skaidroja, ka ar KP lēmumiem netiek ņemtas vērā kopējās tirgus daļas abiem uzņēmumiem, bet gan notiek koncentrēšanās uz noteiktu tirdzniecības centru un veidoti "līdz galam neizprotami aprēķini".

Savukārt taujāts, vai "Rimi Latvia" bija iespēja pretendēt uz tiesībām izveidot tirdzniecības platību topošajā tirdzniecības centrā "Akropole", vai tomēr uzņēmumam jau bija zināms, ka tās iegūs "Maxima Latvija", Turlais sacīja, ka "Akropoles" īpašnieku sastāvs vien liecināja, ka tajā tiks izveidots "Maximas" veikals, līdz ar to "Rimi Latvia" šādu iespēju neapsvēra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!