Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" piektdien Rīgā saņēmusi desmito "Airbus A220-300" lidmašīnu ar reģistrācijas numuru YL-CSJ. Līdz 2018. gada beigām "airBaltic" plāno, ka flotē kopumā būs 14 šādas lidmašīnas, portālu "Delfi" informēja lidsabiedrībā.

"Šī ir pirmā "Airbus A220-300" lidmašīna, kuru esam saņēmuši, kopš "Airbus" oficiāli pārņēma programmu. Mēs lepojamies, ka esam pirmā lidsabiedrība pasaulē, kas veic lidojumus ar šo lidmašīnu. Tas, ka mums ir tāds spēcīgs partneris kā Airbus, mūsu lidsabiedrību ietekmē tikai pozitīvi," sacījis "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.

Divām jaunākajām "Airbus A220-300" lidmašīnām ir uzlabots salons un jauni, komfortabli krēsli. Jaunās sēdvietas sniedz pasažieriem tādas priekšrocības kā vairāk vietas kājām, jaunus kabatas nodalījumus aiz sēdekļiem un blakus krēsliem izvietotus pakaramos žaketēm. Sēdvietas tiks uzlabotas visām "airBaltic A220-300" lidmašīnām.

"Kā sākotnēji plānots, mēs turpinām uzlabot mūsu "Airbus A220-300" floti, veicot vairākus uzlabojumus salona dizainā. Mēs priecājamies, ka mūsu pasažieri novērtē komfortu, ko piedāvā "Airbus A220-300" lidmašīnas. Līdz 2018. gada beigām mūsu flotē būs pavisam 14 Airbus "A220-300" lidmašīnas un vēl vairāk pasažieriem būs iespēja lidot ar vismodernākajām lidmašīnām," piebilda Gauss.

"Delfi" jau ziņoja, ka "airBaltic" 2018. gada 28. maijā paziņoja, ka iegādāsies 30 "Airbus A220-300" lidmašīnas un saglabā iespēju pasūtīt vēl 30 tā paša tipa lidaparātus. Šis pasūtījums papildina jau esošo 20 A220-300 lidmašīnu pasūtījumu, kā arī veido nozīmīgu daļu no jaunā "airBaltic" biznesa plāna Destination 2025.

Jaunā "Airbus A220-300" lidmašīna ir ar tādām priekšrocībām pasažieriem kā platāki sēdekļi, lielāki logi, vairāk vietas rokas bagāžai, pilnveidotas labierīcības un citiem uzlabojumiem. Jaunā lidmašīna ir arī ievērojami klusāka – tās trokšņu līmenis ir līdz pat četrām reizēm mazāks. Turklāt šobrīd tā ir pasaulē videi draudzīgākā komerciālā lidmašīna, jo "Airbus A220-300" ir pirmais lidaparāts, kura dzīves cikla ietekmes uz vidi deklarācija ir pilnīgi caurskatāma, palīdzot samazināt CO2 un NOX emisijas attiecīgi par 20% un 50%.

"airBaltic" nodrošina lidojumus uz vairāk nekā 70 galamērķiem no Rīgas, Tallinas un Viļņas, piedāvājot ērtus savienojumus no Rīgas uz plašo galamērķu klāstu lidsabiedrības maršrutu tīklā Eiropā, Skandināvijā, NVS un Tuvajos Austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!